Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a anunțat când va reveni cu adevărat lumea la normalitate

0
2122
Sursa foto: hrw.org

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că un vaccin ar putea fi singurul instrument ce ar permite revenirea la normalitate, iar acest lucru ar putea fi posibil spre finele anului.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a estimat miercuri că împotriva COVID-19 singura soluție eficientă ar fi un vaccin, fiind singurul instrument care ar permite revenirea lumii la un sentiment de normalitate. Totodată, acesta a declarat că speră ca vaccinul să fie creat până la sfârşitul anului.

Potrivit secretarului general ONU, un astfel de vaccin „ar salva milioane de vieţi şi nenumărate miliarde de dolari”. El a pledat pentru o accelerare a dezvoltării sale şi pentru accesibilitatea acestuia. Trebuie să fie „universal” şi „să ajute la controlul pandemiei”, a mai precizat.

Avem nevoie de un efort ambiţios pentru a garanta (…) o abordare armonizată, integrată şi optimizată pentru a maximiza viteza şi scara necesare pentru implementarea universală a unui astfel de vaccin până la sfârşitul anului 2020″, a subliniat secretarul general al ONU.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here