Unul din românii aflați la cules de sparanghel în Germania a murit din cauza infecției cu COVID-19

0
2037
Sursa foto: observer.com

Un cetățean român care a plecat în Germania la cules sparanghel a murit în urma infectării cu noul coronavirus.

Potrivit jurnaliștilor de la Der Spiegel, muncitorul sezonier român avea 57 de ani și lucra la o fermă din Bad Korzingen, la sud-vest de Freiburg, unde culegea sparanghel.

Înainte de deces, bărbatul ar fi prezentat câteva simptome similare unei răceli: tuse seacă și nas înfundat. După confirmarea infectării cu coronavirus, Departamentul de Sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri pentru a preveni răspândirea virusului în rândul celorlalţi angajaţi.

Decesul bărbatului a fost confirmat și de către Ministerul Afacerilor Externe de la București, care menţionează că cetăţeanul român se afla în Republica Federală Germania din luna martie, activând ca lucrător sezonier.

„Reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român decedat şi acordă asistenţă, inclusiv pentru demersurile de repatriere a trupului neînsufleţit, în limita competenţelor legale şi cu respectarea legislaţiei statului de reşedinţă”, au declarat reprezentanții MAE.

Cererea pentru lucrătorii sezonieri este mare în Germania, în special în cazul recoltelor de sparanghel aflate acum în plină dezvoltare, iar companiile de fructe, legume şi vinicultură caută urgent mână de lucru.

Iar în tot acest timp, în țară, Guvernul României acționează într-o antiteză greu de descris: interzic circulația, funcționarea mai multor afaceri și ating un record de amenzi de sute de mii de persoane, totul sub ideea protejării populației de COVID-19, însă permit ca alte mii de persoane să plece în acelați timp în zonele cu risc ridicat de infectare, pentru a lucra pentru economiile altor țări…

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here