Ajutor pentru producătorii locali din Bihor. Doi tineri au venit în sprijinul producătorilor locali cu soluții inovatoare

0
2253
Sursa foto: clubulbebelusilor.ro

Doi tineri din Bihor au venit cu soluții adaptate crizei generate de COVID-19 și au venit în sprijinul producătorilor locali și fermierilor din județul nostru.

După ce a fost declarată prima stare de urgență, efectele economice devastatoare erau de așteptat în ceea ce privește vânzările multor companii mici și mijlocii. Cei mai afectați sunt și producătorii locali și micii fermieri care se bazau exclusiv pe cumpărăturile celor din comunitate.

Pornind de la acest aspect, doi tineri din Bihor au pus la punct două grupuri de Facebook pentru zonele din care provin în încercarea de a aduna cât mai mulți producători locali și cumpărători, dorind să stimuleze consumul de produse locale de calitate și totodată să fie un ajutor pentru cei care au produse pe stoc.

Primul care a dat startul este viceprimarul comunei Derna, Iarko Daniel Segheciu. Grupul creat de acesta se numește Producători locali Comuna Derna și numără până în prezent peste 400 de membri.

Am creat această pagină pentru a putea interacționa mai ușor între producătorii și consumatorii care susțin produsele autohtone. Ideea mi-a venit de la un prieten din Slovacia, fermier acolo și unde a dat roade mult peste așteptările inițiale. Pe viitor vreau să pun bazele unei burse online dar și un depozit a producătorilor locali, pentru a nu fi nevoiți să umble prin diferite piețe pentru a-și vinde produsele. E o ocazie să îmi ajut comunitatea în care am crescut și să dăm valoarea corectă pentru munca și osteneala oamenilor din agricultură”, a declarat viceprimarul Iarko Daniel Segheciu pentru ȘTIRI ORADEA.

Cel de al doilea bihorean care a pus bazele unei astfel de comunități este Dacian Boruț, un nativ al Țării Beiușului, care a reușit și el să aducă un plus ca urmare a pandemiei de coronavirus. Dacian a creat grupul denumit Mic Fermier & Producători – zona Beiușului și care a reușit să strângă o cifră impresionantă de peste 1700 de membrii.

„Consider că în această perioadă avem oportunitatea să valorificăm munca și efortul agricultorilor din zona noastră și am decis să pornesc acest grup de Facebook și să profităm astfel de avantajele tehnologiei de care dispunem. Inițiativa are drept scop încurajarea producătorilor dar și a consumatorilor din zona Beiușului și totodată în acest fel să contribuim la dezvoltarea zonei Țării Beiușului. Sunt invitați să se înscrie toți producătorii dar și micii fermieri locali și îmi doresc ca în acest mod să promovăm cât mai mult alimentația bazată pe un stil de viață sănătos!”, a precizat pentru ȘTIRI ORADEA, Dacian Boruț.

În continuare, ȘTIRI ORADEA se va axa pe promovarea cât mai multor astfel de inițiative care vizează creșterea economiei locale și bunăstarea orădenilor și bihorenilor.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here