Starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai, însă purtarea măștilor va fi obligatorie timp de 1 an

0
1154
Sursa foto: ebsradio.ro

Președintele Iohannis s-a adresat astăzi din nou națiunii, anunțând că starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai, însă purtarea măștilor de protecție va deveni obligatorie.

Potrivit președintelui Iohannis, care a apărut purtând o mască de protecție, starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai, când se vor relaxa o parte din restricțiile impuse de autorități pentru stoparea propagării pandemiei de coronavirus, începând cu restricțiile privind deplasările individuale.

Am decis astăzi ca după 15 mai toată lumea va fi obligată să poartă măștile în spațiile publice închise și în transportul în comun. Vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul.

O a două măsură pe care am decis-o: după data de 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să declarăm unde și de ce mergem.

Este vorba despre libertatea de mișcare individuală. Evident, pentru protecția populației, multe restrângeri vor rămâne în vigoare. Vor rămâne o vreme interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări, vor rămâne și alte interdicții în vigoare. 

Până în 15 mai toate restricțiile rămân în vigoare. Până în 15 mai, stați acasă! După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber. Însă, viața nu va reveni din păcate la normalitatea pe care am cunoscut-o.

Să nu ne imaginăm că vom reveni la normal în 15 mai”, a mai spus Klaus Iohannis.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here