Washington Post: România este una din țările în care corupția înflorește în pandemie

0
7368
Sursa foto: cronicadeteleorman.ro

Jurnaliștii de la Washington Post au catalogat România ca fiind printre țările în care corupția înflorește pe durata pandemiei de coronavirus. În același top se află țări precum Bangladesh și Columbia.

Jurnaliștii de la libertatea.ro au preluat o analiză a celor de la Washington Post, unde se precizează că în România corupția este înfloritoare în perioada pandemiei. Mai exact, licitațiile de achiziții au fost suspendate de către Guvern pentru a accelera procesul de procurare în starea de urgență, iar asta a dus la suspiciuni foarte mari în legătură cu înțelegerile de culise.

Jurnaliștii americani oferă și exemplul măștilor cumpărate la suprapreț de guvern de la firma Romwine and Coffee SRL, o companie mică, localizată la aproape 52 de kilometri de București, care vinde țigări și alcool. Firma de casă a obținut două contracte cu statul în valoare de 12,6 milioane de dolari, pentru a produce măști medicinale, la prețuri și de două ori mai mari decât prețul pieței.

Întelegerea s-a concretizat după ce Sanimed International, un furnizor din domeniul medical care a fost exclus de la contractele directe cu statul din cauza taxelor neplătite, a reușit un parteneriat cu firma producătoare de tutun și alcool.

Sorin Ioniță, expert în reforma administrației publice, a numit competiția pentru contracte din timpul epidemiei o zonă gri.

Este o zonă gri, fie că e corupție sau nu. Oamenii pun mâna pe tot ce pot”, a spus acesta, citat de Washington Post.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here