Angajații Muzeului Orașului Oradea, cer Primăriei explicații și o anchetă cu privire la o serie de abuzuri din partea conducerii instituției.

0
1252
Sursa foto: oradeainimagini.ro

Angații Muzeului Orașului Oradea, cer o anchetă internă pentru o serie de abuzuri din partea conducerii.

Intenția de a mima concursul, pentru a numi un director apropiat al PNL a pornit angajații Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural să deschidă o cutie a Pandorei față de abuzurile și ilegalitățile pe care acest „concurs” le mimează, pornind de la intimidări, abuzuri și continuând cu instigări.

Semnatarii sunt angajații muzeului, aceștia fiind cei care cer Primăriei Oradea o anchetă internă extinsă, cu privire la modul abuziv în care administrația municipiului dorește să constituie „în regim de urgență” un Consiliu de Administrație pentru această instituție, al cărui președinte va fi chiar actualul director al muzeului, Angela Lupșea.

Totul este programat de către liberi a avea loc chiar azi, 27 aprilie, când pe ordinea de zi al Consiliului Local Oradea, la punctul 49 se regăsește Proiectul de hotărâre privind aprobarea membrilor Consiliului de Administrație la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural.

Scopul noului organism de conducere la nivelul muzeului are deja și prima sarcină trasată: organizarea concursului de manager al Muzeului. Pe scurt, noul președinte al CA, totodată directorul actual, Angela Lupșea, va fi cea care va organiza concursul prin care timp de 4 ani, cel mai probabil tot ea va ocupa postul de manager al Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural.

Semnatarii sesizării, aduc în vedere Primăriei Oradea faptul că, în baza Hotărârii Consiliului Local Oradea nr.228/2020, a fost aprobat Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului de proiecte de management, a Caietului de obiective şi a comisie de soluţionare a contestaţiilor, pentru postul de manager-director la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, însă, potrivit acestora „o serie de prevederi trezesc suspiciuni temeinice privitoare la lipsa de legalitate şi imparţialitate sub imperiul cărora a fost el alcătuit, în sensul că aşa cum sunt formulate cerinţele de concurs, ele sunt de natură să îngrădească libertatea unor candidaţi de a participa la concurs, după cum sunt de natură să-i favorizeze pe alţi candidaţi”.

 „Dacă timp de patru ani, de când funcționează Muzeul, această instituție nu a avut un astfel de organism, unde este urgența ca, acum, înainte de organizarea concursului de manager al Muzeului, să fie constituit un astfel de organism în care doamna Angela Lupșea, să fie numită președinte? Ne întrebăm, retoric, noi angajații Muzeului, deja se știe câștigătorul postului de manager – director al Muzeului, înainte de finalizarea procedurii de concurs?”, se arată în sesizarea trimisă și semnată de către angajații Muzeului.

Sesizarea angajaților Muzeului a fost înregistrată de către aceștia azi, sub nr.245705/24.04.2020, primind un termen de soluționare până pe 11 mai 2020.

România Normală promisă în iarna anului 2019 continuă să își extindă programul sub toate formele, fără a purta grija minimelor diligențe legale.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here