Raed Arafat avertizează: Dacă situația se înrăutățește, este posibil ca data de 15 mai să fie decalată pentru ridicarea restricțiilor

0
1786
Sursa foto: sursadevest.ro

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat modul în care lucrurile se vor schimba în România după data de 15 mai.

Raed Arafat, a explicat modul în care lucrurile vor evolua după data de 15 mai, precizând că există riscul ca data de relaxare a măsurilor să fie decalată.

„Dacă situația se înrăutățește, s-ar putea să nu mai fie 15 mai. Dacă românii nu înțeleg că trebuie să respecte în continuare, minimum două săptămâni, măsurile impuse de autorități în plină stare de urgență, s-ar putea ca relaxarea restricțiilor să nu mai aibă loc la 15 mai”, a avertizat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Secretarul de stat în cadrul MAI a avertizat populația că ordonanțele militare trebuie respectate cu strictețe în continuare, altfel în caz contrar data ridicării restricțiilor va fi decalată.

„Mai avem aproximativ două săptămâni și către sfârșitul celor două săptămâni, înainte de 15 mai, o să se cristalizeze realmente situația, ce decizii vor fi luate, ce poate fi relaxat. Sper ca oamenii să ne înțeleagă. Acest lucru e foarte greu de făcut și dacă acum începem să dăm măsuri clare care vor fi luate, că sigur se vor lua, înseamnă că noi păcălim oamenii sau suntem iresponsabili. Trebuie să așteptăm să ne apropiem cât de mult de perioada respectivă ca să spunem ce măsuri se vor lua. Dacă vedem că situația se înrăutățește, s-ar putea să nu mai fie 15 mai ”, a mai declarat, Raed Arafat.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here