Inginerii BMW lucrează cot la cot cu cei de la Toyota la un motor cu hidrogen

0
1709
Sursa foto: electrive.com

BMW și Toyota lucrează împreună pentru dezvoltarea unui sistem de propulsie al viitorului, și anume motoarele pe hidrogen.

Vorbind de colaborarea dintre cei doi producători auto, aceasta nu este o noutate în piață, aceștia aducând pasionaților și două sportive: a treia generație BMW Z4 și cea de a cincea generație Toyota Supra. Acum însă cei doi lucrează pentru dezvoltarea unui motor pe hidrogen.

Nu este prima dată când BMW are în vedere oferirea de soluții de propulsie pe bază de hidrogen. În anii 2000, a creat un prototip Seria 7 animat de un astfel de sistem, iar Toyota este unul dintre producătorii cu o vastă experiență în această zonă, cel mai bun exemplu al lor fiind modelul Mirai.

În toamna lui 2019, BMW a furnizat o primă sugestie că ar lucra la dezvoltarea unui sistem de propulsie pe hidrogen, prin prototipul bazat pe actualul BMW X5. La acea vreme, cifrele preliminare indicau 374 de cai-putere, livrați de două motoarele electrice care transformă reacția dintre hidrogen și oxigen în energie, încarcând bateriile cu o putere de 125 kW și două rezervoare de hidrogen (comprimat la 700 de bari) de 6 kilograme.

Până în acest moment nu se știe ce capacitate vor avea acumulatorii electrici sau ce autonomie va avea automobilul însă potrivit oficialilor BMW, va fi ridicată, iar primele modele vor apărea cel mai probail în serie limitată în 2022, urmând ca modelele de serie să ajungă după 2025.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here