Primarul PNL din Cociuba Mare a bătut crunt un angajat al unei ferme de animale

0
6493
Sursa foto: stiripesurse.ro

Primarul PNL din comuna bihorenă Cociuba Mare a ajuns vedetă în presa națională după ce a bătut un angajat al unei ferme de animale cu un baston metalic.

Primarul PNL, Sferle Mihai, din comuna Cociuba Mare, s-a trezit de 1 Mai pus pe bătaie și pe eliminarea „concurenței”, ajungând vedetă și în presa națională.

După cum relatează jurnaliștii de la știripesurse.ro, edilul se afla la volanul mașinii primăriei, BH80PCM cu care a ajuns dis de dimineață pe pășunea satului Petid unde a luat la goană un angajat al unei ferme de animale pe care, după ce l-a ajuns din urmă, l-a bătut crunt cu un baston metalic dar și cu picioarele, după ce păstorul a căzut la pământ.

Sursa foto: Facebook.com

Ca urmare a bătăii încasate de la primar, angajatul fermei, Vlejoangă Valentin Nicolae, de 42 de ani, a suferit leziuni majore în zona capului și s-a ales si cu coastele fisurate și numeroase contuzii!

Singira vină a angajatului era că la ora respectivă, muta un grup de animale de pe o pășune concesionată de firma la care lucrează, înspre fermă, iar singura cale de acces către fermă se face peste pășunea comunală, care este râvnită chiar de primar pentru propriile sale animale, potrivit localnicilor.

Proprietarul fermei, Avram Darius, spune că a fost sunat de angajatul său vineri dimineață, la ora 9.24, de pe câmp, acesta având mari dificultăți în a vorbi dar și de respirație. După apelul la 112, a fost preluat de un echipaj SMURD, dus la Spitalul Județean din Oradea. La fața locului, Poliția a ridicat bastonul folosit de primar și în prezent se efectuează cercetări.

Cu toate că inițial primarul ar fi negat întâmplarea, ar fi dat până la urmă declarații la Poliție, iar potrivit patronului fermei, Avram Darius, satul este dotat cu camere de supraveghere care ar putea ajuta într-o eventuală anchetă. De asemenea, Avram Florin, fratele proprietarului fermei, care a ajuns primul la locul faptei, a văzut mașina primăriei, condusă de primar, ieșind de pe pășune.

Problema reală, din câte spun cei implicați, este mai veche, dat fiind că primarul este proprietarul a peste 200 de vite pentru care ar vrea acces exclusiv la pășunea satului. În acest sens, mai mulți oameni au fost obligați de-a lungul vremii să își vândă animalele la abator din cauza presiunilor primarului și a numeroaselor amenzi primite de la poliția din comună.

Potrivit proprietarului fermei, polițiștii înșiși au recunoscut că sunt obligați de primar să îl amendeze periodic, aceștia făcând eforturi mari de imaginație pentru a mai găsi motive. Fermierul bihorean spune că ar fi mai simplu să renunțe și el, cum au fost forțați să facă alți consăteni, dar îl doare inima numai când se gândește că ar putea să își trimită animalele pe care le iubește, la abator.

Acum, atât fermierul cât și familia sa, dar și angajații acestuia, trăiesc în teroare și se tem inclusiv de o posibilă mușamalizare a cazului, indicând inclusiv posibile presiuni făcute de președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan pentru a trece abuzul făcut de primarul PNL, sub tăcere. Rezultatul presiunilor este unul vizibil, dat fiind că până la această oră cazul nu a fost intens mediatizat, iar reacția președintelui PNL Bihor nu a apărut nici până la acest moment.

Mai mult, potrivit declarațiilor unui localnic cu privire la caracterul primarului PNL Mihai Sferle, edilul nu s-ar afla la prima abatere, acesta amenințând în urmă cu câteva luni o femeie singură și pensionară din comuna că îi va lua toată averea pentru că ar fi îndrăznit să își revendice o parcelă de teren pe care o deține cu acte.

Din nou, România Normală promovată de liberali își arată adevărata față către români.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here