Franţa dorește prelungirea stării de urgenţă cu două luni

0
2003
Sursa foto: parismatch.com

Guvernul francez dorește prelungirea până pe 24 iulie a stării de urgenţă sanitară pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Potrivit ministrului sănătăţii din Franța, Olivier Véran, guvernul francez a decis sâmbătă prelungirea până pe24 iulie a stării de urgenţă sanitară ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Relaxarea stării de urgență pe 23 mai „ar fi prematură, iar riscurile de revenire a epidemiei fiind dovedite în cazul întreruperii bruşte a măsurilor în vigoare”, se arată în proiectul de lege care ar urma să fie înaintat Parlamentului.

Potrivit ministrului Véran, propunerea guvernului urmăreşte „consolidarea cadrului juridic şi extinderea sa pentru a integra provocările relaxării măsurilor de izolare”, care ar urma să fie aplicată de la 11 mai.

Proiectul de lege mai prevede introducerea unui sistem de informare privind persoanele bolnave şi anturajul lor pentru o perioadă maximă de un an.

Starea de urgenţă a fost introdusă în Franţa pe 24 martie, iar bilanțul celor decedați până la ora actuală este de 24.594 de persoane.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here