România normală: membru de partid cu studii la „Școala Vieții” a fost numit managerul Spitalului Câmpeni

0
2375
Sursa foto: recorder.ro

Valentin Gog, membru PNL cu experiență ca șef de sală și chelner a ajuns noul manager al Spitalului Orășenesc Câmpeni din Alba.

La preluarea mandatului de premier, Ludovic Orban urla cu surle și trâmbițe că administrația publică din România va fi depolitizată și depesedizată, lăsând să se înțeleagă că PNL va aduce strict tehnocrați.

Realitatea ne arată însă că România normală, așa cum o declara PNL în campania din 2019, arată complet altfel în teren: Peste 5.000 de angajări la stat doar în primele 3 luni de guvernare PNL, nepostime în Ministerul Afacerilor Interne, unde fiul prefectului PNL de Vrancea ajunge din ajutor de șef de post în consilier în MAI, Ordonanțe de Urgență date noaptea fără avizele de specialitate, achiziții de milioane de euro fără transparență, iar listă continuă pe toate palierele.

Pe data de 21 aprilie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declara că politizarea este cea mai mare problemă a spitalelor din România. „Cât timp vom influența politic, nu vom avea viitor în sistemul medical”, declara ministrul Sănătății, Tătaru.

La 10 zile de la această declarație, ministrul Tătaru numeste drept manager interimar al Spitalului Orășenesc Câmpeni din județul Alba, pe Valentin Gog, un membru PNL care se ocupă cu organizarea de nunți și botezuri ca șef de sală și care potrivit paginii personale de Facebook se prezintă ca având studii la „Școala Vieții”. 

În contextul pandemiei COVID-19, toate spitalele din România au trecut provizoriu în subordinea Ministerului Sănătății, astfel că numirea managerului de la Câmpeni s-a mutat în cheremul ministrului Nelu Tătaru, și el președinte PNL Vaslui. Așadar aparatul de partid al PNL s-a hotărât să-și impună propriul om la conducerea spitalului, iar vineri, 1 mai, ministrul Sănătății a semnat ordinul de numire.

Din punct de vedere profesional, noul manager al Spitalului din Câmpeni a fost angajat al unui restaurant din localitate, unde a fost chelner și apoi șef de sală, responsabil cu organizarea evenimentelor, iar la capitolul studii, potrivit paginii sale de Facebook, a trecut „Școala Vieții”.

Sursa foto: recorder.ro

„Am lucrat ca director la restaurantul Rivaly, care se ocupă de organizarea diferitelor evenimente: nunți, botezuri, diverse. Eu mă ocupam de organizare. Trebuie să le organizeze și pe astea cineva, nu?”, se apară în presa locală noul manager Gog.

Fostul manager interimar, Ilie Călin Bodea numit și el politic din partea PSD a declarat pentru jurnaliștii recorder.ro: „Da, și eu am fost numit tot politic, dar aici vorbim de experiență și de rezultate. Am gestionat foarte bine spitalul în această criză, avem echipamente de protecție și niciun cadru medical infectat. De asemenea, legea spune că pentru funcția de manager e nevoie de un curs de management spitalicesc, pe care eu l-am făcut acum mulți ani. Nu știu dacă domnul Gog are acest curs. Dacă nu îl are, e cam grav”.

Pe tema pregătirii sale de specialitate în management spitalicesc, Valentin Gog le-a răspuns reporterilor simplu: „Eu am trimis CV-ul meu la minister. Dacă a fost acceptat, înseamnă că e în regulă”.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here