Florian Bodog, fostul ministrul al Sănătății: au lăsat să plece la export un medicament de care depinde viaţa multor români

0
1205
Sursa foto: google.com

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, acuză Guvernul Orban că au permis exportul paralel al unui medicament de care depinde viaţa pacienţilor cu afecţiuni ale tiroidei.

Ministrul Bodog acuză PNL că a dat prioritate afacerilor în loc să fie preocupat de sănătatea românilor, permițând exportul unui medicament vital tratamentului persoanelor cu afecțiuni ale tiroidei.

„Am fost întrebat de pacienții cu afecțiuni ale tiroidei, de ce nu se mai găsește Euthyrox pe piața din România? Pentru că ticăloșii de la PNL au lăsat acest medicament să plece la export!

Prin Ordinul Ministerului Sănătății Nr. 672/2020 se suspendă distribuția dispozitivelor și medicamentelor utilizate în lupta împotriva COVID-19, însă Ministerul lasă să plece din țară alte medicamente vitale pentru tratamentul unor boli foarte grave.

Distribuitorii au ținut medicamentul în depozite, știind că Guvernul PNL va da liber la exportul paralel. Pentru ei este mai profitabil să vândă medicamentul în străinătate, dar oare Guvernul PNL în interesul cui a acționat?

Sigur nu a pacienților români care, iată, sunt lăsați să moară cu zile, fiindcă pentru PNL sunt mai importante „afacerile” decât sănătatea oamenilor!”, scrie fostul ministru, Florian Bodog pe pagina sa de Facebook.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here