Registrul Auto Român oferă începând de marți, date despre daunele vehiculelor înmatriculate în România

0
2264
Sursa foto: autotestmagazin.ro

Începând de marți, 5 mai 2020, puteţi afla date despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societățile de asigurări, avarii produse pe teritoriul României.

Registrul Auto Român a pus la dispoziția celor interesați ca în doar câteva minute să cunoască cât mai multe informaţii despre vehiculul de care sunt interesați. Totul este disponibil prin site-ul oficial al instituţiei, www.rarom.ro.

Sursa foto: rarom.ro

Acest lucru este posibil ca urmare a informaţiilor primite de către RAR de la partenerii specializaţi care colectează date de la societăţile de asigurare şi atelierele de reparaţii autorizate. Așadar la folosirea aplicaţiei de Istoric Vehicul, împreună cu informaţiile oferite gratuit, cum este valoarea indicată a kilometrajului, se precizează şi faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost.

Tariful este de 35 de lei şi se achită online, iar pentru a accesa aplicația, trebuie introdusă seria de caroserie și o adresă de e-mail validă, pe care va primi istoricul de daune.

Istoricul va conține informațiile conform modelului pus la dispoziție de către RAR:
1. Zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul – machetă;
2. Intervalul valorii devizului de reparaţie;
3. Intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului;
4. Dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic;
5. Dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here