Accesul în Ungaria: doar prin punctul de trecere din Arad

0
842
Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Intrarea în Ungaria va fi permisă numai în anumite condiții și printr-un anumit punct de trecere a frontiere, și anume Nădlac I din Arad.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, intrarea în Ungaria va fi permisă numai în anumite condiții, iar accesul cetățenilor Uniunii Europene va fi permis după un control al stării de sănătate și prezintarea documentelor specifice.

Începând cu data de 5 mai 2020, autoritățile maghiare vor permite cetățenilor Uniunii Europene intrarea în Ungaria. Accesul se va face doar prin punctul de trecere a frontierei Nădlac I din județul Arad, între orele 07-01, însă doar în anumite condiții.

„Intrarea în țara vecină se va face în urma unui interviu în cadrul căruia va fi evaluată starea de sănătate cu condiția esențială lipsa simptomelor de infectare cu COVID-19; îndeplinirea condițiilor codului frontierelor Schengen și prezentarea unor documente care să ateste certitudinea permiterii intrării în țara de destinație. Vorbim despre contracte de muncă, asociere sau parteneriate. Nu se va permite accesul în Ungaria în lipsa acestor documente. Dorim să se înțeleagă faptul că nu se va putea merge la cumpărături ci doar în baza unor documente”, a declarat comisarul-șef Laura Beatrice Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Reprezentanții ITPF Oradea au transmis că, la granița româno-ungară rămân valabile măsurile privind deplasarea dintr-o țară în cealaltă a lucrătorilor transfrontalieri cu domiciliul sau reședința în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior, prin punctele de trecere a frontierei Nădlac, Turnu, Vărșand, Salonta, Borș, Săcueni.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here