Încep lucrările la drumul judetean DJ 767 Sâmbăta – Dobrești și DJ 767C Dobrești – Luncasprie – DJ764 Roșia

0
2918
Sursa foto: Facebook - Ioan Mang

Vicepreședintele CJ Bihor, Ioan Mang, a anunțat că de săptămâna viitor vor începe lucrările la drumul Sâmbăta – Dobrești – Luncasprie – Roșia.

Joi, 7 mai 2020, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang, a anunțat că la începutul săptămânii viitoare vor începe lucrările la drumul Sâmbăta – Dobrești – Luncasprie – Roșia.

„Astăzi, împreună cu domnul Filip Cheseli, directorul general al Direcției Tehnice din Consiliul Județean Bihor, ne-am întâlnit cu doamna primar Cornelia Laza, primarul comunei Sâmbăta, cu domnul primar Nicolae Neag, primarul comunei Dobresti și cu reprezentantul constructorului pentru a discuta unele probleme de organizare referitoare la începerea lucrărilor la acest drum important aflat într-o stare foarte proastă.

Această investiție a Consiliului Județean Bihor acoperă 20,964 km, iar valoare totală este de 50.071.822,64 lei. Termenul de finalizare este de 24 de luni, adică luna mai a anului 2022. Finanțarea este asigurată prin programul PNDL2”, se arată în postarea vicepreședintelui CJB pe Facebook.

Unii vor spune ca era și cazul și le dau dreptate! Din păcate până în 2016 conducerile PNL – PDL ale județului Bihor nu au făcut nimic nici cu acest drum. Din 2016 a trebuit să realizăm Studiul de fezabilitate, să obținem finanțarea de la Guvernul PSD prin PNDL2, să facem lucrările de cadastrare și întăbulare a drumului, să desfășurăm licitația pentru proiectare și execuție. Semnarea contractului a avut loc în septembrie 2019, iar de atunci s-au realizat și recepționat proiectul tehnic, emiterea avizelor și autorizațiilor. Așa am ajuns astăzi în faza de începere a execuției lucrării.

Multumesc doamnei primar Cornelia Laza, primarul comunei Sambata și domnului primar Nicolae Neag, primarul comunei Dobresti pentru implicarea și asigurarea bunelor condiții în desfășurarea acestei lucrări”, a completat Ioan Mang, cu privire la istoricul acestui drum și anii în care oamenii din zone au așteptat modernizarea sa.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here