De la simplu vameş la şef în cadrul ANAF în doar două zile! Cheia succesului: unchiul e ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan

0
4934
Sursa foto: newsmaker.ro

România normală: Cum să ajungi de la un lucrător vamal oarecare la director general adjunct în cadrul ANAF în doar 2 zile? Cheia succesului stă în relațiile de rudenie cu minsitrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

A devenit o obișnuință să amintim de penelizarea accentuată a României, în contextul în care Guvernul Orban umple administrație de nepoți și aparatul de partid liberal. Același lucru este valabil și pentru Sergiu-Marian Bordea-Ștefan, care a avut o ascensiune fulminantă în doar 2 zile. Demne de un film motivațional.

Sergiu-Marian Bordea-Ştefan era la începutul lunii aprilie, un simplu lucrător în cadrul Biroului Vamal de Interior ca și oricare altul la Focşani. Cariera sa a cunoscut o creștere fulminantă, când fără niciun fel de concurs, a fost numit şef al Finanţelor de la Galaţi, urmând ca a doua zi de la această numire să fie promovat, tot fără concurs, director general adjunct ANAF pentru regiunea sud-est a țării.

Sursa foto: psnews.ro

Prima sa promovare a fost pe 1 aprilie 2020, când printr-un ordin semnat de şefa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Mirela Călugăreanu, Sergiu-Marian Bordea-Ştefan a fost numit, fără concurs, director al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi, în locul unei persoane care ocupase postul respectiv în urmă cu doar trei luni, tot cu delegaţie.

A doua zi, proaspătul director a mai avut parte de o promovare surpriză, tot fără concurs, de data aceasta pe funcţia de director general adjunct al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi.

Potrivit surselor din interiorul AJFP Galați pentru ziarul Adevărul, au confirmat că, în cele 24 de ore în care a fost şef al instituţiei, Sergiu-Marian Bordea-Ştefan nu a fost văzut de nimeni la muncă, numirea fiind pe rol de „trambulină”, deoarece altfel (conform regulamentelor interioare) nu putea fi pus director adjunct la direcţia regională.

Rețeta succesului celui mai nou director adjunct în cadrul ANAF este pe cât de comentată de Orban în noiembrie 2019, pe atât de intens practicată ulterior la intensitate maximă: Sergiu-Marian Bordea-Ştefan este membru al PNL, iar numele lui a figurat pe lista de candidaţi a acestui partid, la alegerile din 2016, la Consiliul Local al comunei Milcovul, judeţul Vrancea, iar soţia proaspătului director al finanţelor din sud-estul României este nepoată de frate a ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan, ea fiind angajată ca jurist la firma de transporturi a ministrului Ion „Grindă” Ștefan, Balcanic Prod SRL Focşani.

Rețeaua de rude și prieteni ai ministrului Dezvoltării nu se oprește însă aici: pe data de 7 mai 2020, la conducerea Regionalei CFR Galaţi a fost numit Sorin Mihăilescu, care până atunci a ocupat funcţia de şef la Regulatorul de Circulaţie CFR Adjud. Evident, Mihăilescu este membru PNL, dar și prieten şi cumătru cu ministrul Dezvoltării Ion Ştefan.

România normală își continuă drumul spre penelizare, iar cel mai probabil premierul Orban a făcut deja febră musculară de la decretele de numire pe care le semnează fără încetare.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here