A murit actorul Jerry Stiller

0
1033
Sursa foto: Facebook - The King of Queens

Celebru pentru rolurile din „Seinfeld” și „The King of Queens”, actorul și comediantul Jerry Stiller, s-a stins din viață la 92 de ani.

Având o carieră extrem de bogată ca și actor și comediant, Jerry Stiller a fost celebru pentru rolurile sale din „Seinfeld” unde îl interpreta pe tatăl lui George Constanza dar mai ales pentru rolul din „The King of Queens”, unde l-a interpretat pe Arthur Spooner socrul lui Doug Heffernan, jucat de Kevin James.

Sursa foto: variety.com

Anunțul privind decesul celebrul actor a fost făcut chiar de fiul său, actorul Ben Stiller.

„Sunt trist să vă anunț că tatăl meu, Jerry Stiller, s-a stins din viață, din cauze naturale. A fost un tată și un bunic extraordinar și un soț dedicat pentru Anne timp de 62 de ani. Ne vei lipsi. Te iubesc, tată,” a scris actorul.

Sursa foto: variety.com

Jerry Stiller s-a născut în Brooklyn, New York, părinții săi fiind Bella și William Stiller, șofer de autobuz, cu rădăcini evreiești, iar bunicii paterni emigranți din sud-estul Poloniei și vestul Ucrainei.

După finalizarea serviciului militar din timpul celui de-al doilea război mondial, Stiller a urmat cursurile Universității Syracuse, obținând în 1950 o diplomă de licență în vorbire și dramă.

În 1953, Stiller a cunoscut-o pe actrița de comedie Anne Meara și s-au căsătorit în 1954. Puțini știu că până la sugestia lui Jerry, Meara nu s-a gândit niciodată ca cei doi să forele un cuplu de comedie.

„Jerry este cel care a dat startul nostru ca și echipă de comedie. El a crezut întotdeaună că aș fi un partener grozav de comedie”, a declarat soția sa, Anne Meara.

Cei doi s-au alăturat companiei de improvizație din Chicago, The Compass Players, iar după plecarea din cadrul companiei, cei doi au început să lucreze în cluburi de noapte de comedie din New York. În anul 1962 cei doi erau considerați de către New York Times drept un „fenomen național”.

Soția sa, Anne Meara a murit în 2015 la 85 de ani.

Jerry a jucat și alături de fiul său, cunoscutul actor Ben Stilker în numeroase filme cum ar fi Zoolander, Heavyweights, Hot Pursuit, The Heartbreak Kid and Zoolander 2.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here