Exemplu de bune practici: Locuitorii Vienei vor primi câte 50 de euro pentru a ieși la restaurant

0
4585
Sursa foto: stiridinbucovina.ro

Locuitorii din Viena vor primi câte 50 de euro de familie pentru a putea ieși la restaurant, imediat ce restricțiile vor fi ridicate.

Exemplu de bune practici pentru administrația orădeană, care compară Oradea cu Barcelona și Viena din punct de vedere turistic. Iată de ce, Oradea nu poate fi comparată cu Viena:

Municipalitatea din Viena încearcă să dea un impuls proprietarilor de cafenele și restaurante, care au fost grav afectați financiar de pandemia de coronavirus, iar cum restricțiile se relaxează și în Austria începând de vineri, 15 mai, autoritățile încearcă să-i scoată pe vienezi din case și îi încurajază să meargă la restaurant sau la cafenelele din oraș.

Astfel, primarul social-democrat al Vienei, Michael Ludwig a anunțat că fiecare familie va primi un voucher în valoare de 50 de euro prin poștă, pentru a nu crea cozi la primărie.

La inițiativa primarul general al Vienei, Michael Ludwig, se va oferi fiecărei gospodării vieneze un voucher gastronomic. Acest voucher este destinat să redea tuturor o bucată din viața obișnuită și să trecem de această perioadă provocatoare. Ca parte a sectorului 11 – Simmering, doresc să arat un semn de solidaritate cu proprietarii – mai ales acum este important să sprijinim gastronomia și furnizorii locali ți regionali.”, a spus viceprimarul sectorului 11 – Simmering, Thomas Steinhart. 

Cafenelele şi restaurantele din Viena au fost închise după ce în data de 16 martie, au intrat în vigoare restricțiile menite să stopeze răspândirea noului virus. Astfel, inițiativa primarului social-democrat Michael Ludwig, vine ca un supliment oferit deja de stat.

Acest project, inițiat de Primarul general al Vienei, Dl. Michael Ludwig, vine pe de o parte în sprijinul celor peste 6.000 de restaurante și localuri din capitala Austriei și totodată și a celor 60.000 de  de angajați din această branșă, în acest fel fiind asigurare aceste locuri de muncă. Nu în ultimul rând este un bonus și pentru noi, după acestă perioadă grea de restricții. În Simmerig, începând de vineri, restaurantele și localurile își vor deschide porțile. Împreună cu Dl. viceprimar Thomas Steinhart facem un tur al acestora, scopul acestui tur fiind să aflăm problemele apărute după criza, să încurăjam consumul cât și achizitionarea pe plan local și regional.”, a declarat în pentru publicația ziarulromanesc.at, Ramona Miletic, consilier la primăria sectorului 11 – Simmering.

Planul guvernului austriac menit să ajute restaurantele prevede reducerea impozitelor, dar și a TVA-ului la băuturile fără alcool, dar şi o măsură specială pentru vinul spumant. Sectorul restaurantelor este unul dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus, la fel cum se întâmplă în toată lumea, mai ales că Viena era o destinație preferată de milioane de turiști, în fiecare an.

În tot acest timp, în România, Guvernul Orban anunță măsuri sunt departe de a fi un plan concret pentru populație sau pentru mediul de business.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here