A fost aprobată tranzacția FAN Courier – SLS Cargo

0
1479
Sursa foto: fancourier.ro

FAN Courier a preluat pachetul majoritar al operatorului de transport și logistică SLS Cargo, după ce Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția.

Anunțată în noiembrie 2019, autoritatea Consiliul Concurenței a avizat tranzacția în termenii și condițiile stabilite de cele două companii.

„Consiliul Concurenței a anunțat că tranzacția FAN Courier-SLS Cargo respectă legislația în vigoare inclusiv în materie de concurență, astfel că deja s-au făcut primii pași pe drumul integrării. Modificările din acționariat au fost deja operate la Registrul Comerțului, intrăm în perioada de creionare a planurilor viitoare. Tranzacția este un parteneriat generat de obiective commune, pe care ne propunem să le atingem folosindu-ne de resurse comune”, a declarat Adrian Mihai, managing partner al FAN Courier. 

SLS Cargo este o companie antreprenorială cu capital integral românesc, ce activează în domeniul freight forwarding fondată în 2014 de omul de afaceri Mihai Stoica.  Din 2015, activitatea companiei se dezvoltă prin deschiderea a două locații noi în Rădăuți și în Constanța, iar în 2016 se inaugurează primul depozit SLS Cargo din București. În 2017 au deschis primul terminal feroviar în București exclusiv operat de SLS Cargo, iar din 2018, au deschis primele birouri în Bulgaria și în Italia.

Să înveți de la cei mai buni este cea mai importantă lecție pe care am înțeles-o și pe care am decis să o aplic ca antreprenor. De aceea, consider intrarea FAN Courier în acționariatul SLS Cargo ca fiind o infuzie de know – how și experiență antreprenorială mai mult decât o tranzacție clasică”, a declarat fondatorul SLS Cargo, Mihai Stoica . 

Conform înțelegerii, SLS CARGO va continua să funcționeze sub brand propriu, fără a fi absorbită de FAN Courier, iar fondatorul companiei își menține calitatea de acționar și CEO, o decizie similară fiind asumată și pentru echipa de top management a operatorului de freight forwarding. 

FAN Courier este la rândul ei, companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai și Felix Pătrășcanu, devenind din 2006 liderul pieței românești de curierat, poziție consolidată constant datorită investițiilor și serviciilor cu valoare adăugată, deservind peste 50.000 de clienți și o flotă auto de peste 4.200 de autovehicule.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here