Reforma normalității: un patron de pompe funebre a fost pus șef de spital

0
3078
Sursa foto: emerging-europe.com

Reforma administrativă începută de Guvernul Orban continuă: după ce au numit un chelner ca manager de spital, a venit rândul unui patron de pompe funebre să conducă o unitate medicală.

Marius Ghineț, patronul unei firme de pompe funebre, este începând de vineri, 15 mai, noul manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a semnat actul de numire.

În acest moment, județul Neamț este considerat județ focar, fiind al doilea după Suceava, cu peste 50 de cazuri de coronavirus la 100.000 locuitori, iar Spitalul Județean a fost al treilea spital din țară devenit focar pentru COVID-19.

Sursa foto: Facebook.com

În ceea ce privește cariera noului manager al Spitalului Județean nu se poate vorbi de experiență în domeniul medical, deoarece Marius Ghineț este doar patronul unei firmei de pompe funebre, mai exact „BIG Funerare” pe care o manageriază de mulți ani. De asemenea, acesta ocupă și funcția de director de logistică al S.C. Publiserv S.A., societate a Consiliului Local Piatra-Neamț care se ocupa de asfaltări și lucrări de întreținere în oraș.

Dar pentru a nu fi singur la noul loc de muncă, Guvernul Orban s-a gândit la toate: în conducerea spitalului vine o numire de la aceeași firmă de asfaltări, Publiserv S.A., în persoana doamnei Nicoletei Tudora ca director financiar.

Numirile politice nici nu mai sunt ascunse acum de conducerea PNL, astfel că noii specialiști au fost confirmați și de președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, pe pagina sa de socializare.

„Sănătatea nemțenilor este o prioritate. Astăzi doamna Gavriloiu Cristina – Elena a fost numită director medical interimar al Spitalului Județean Neamț, doamna Tudora Claudia Nicoleta a fost numită director financiar – contabil interimar, iar domnul Marius Ghinet a fost numit manager interimar”, a punctat liderul liberalilor pe Facebook.

Ritmul accelerat în care Guvernul Orban a făcut numiri, profitând de perioada stării de urgență, iar de acum de cea a stării de alertă este extrem de îngrijorătoare. Nu doar că în cele 6 luni de mandat au umplut administrația publică cu zeci de mii de persoane în plus, dar calitatea acestora lasă de dorit.

Amintim doar că la începutul lunii mai, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susținut la șefia Spitalului Orășenesc Câmpeni pe membrul PNL Valentin Gog, care a fost șef de sală într-un restaurant, iar prefectul PNL de Vrancea, Gheorghiță Berbece și-a asigurat familia la cele mai înalte puncte din administrație: fiul din ajutor de șef de post de comună în consilier al secretarului de stat în MAI, iar verișoara din stomatolog de comună în manager de spital județean la Focșani.

Exemplele bunei guverări și asigurarea personalului calificat în administrație este clar, dat fiind că au reușit tot în aceste șase luni să aducă oameni care în două zile au urcat pe scara profesională cât alții în 10: nepotul ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan, a ajuns de la un simplu lucrător vamal la Biroul Vamal de Interior Focșani, în doar două zile pe rând, şef al Finanţelor de la Galaţi, urmând ca a doua zi de la această numire să fie promovat, tot fără concurs, drept director general adjunct ANAF pentru regiunea sud-est a țării.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here