Alina Gorghiu: în politică sunt permise artificii, chiar dacă se încalcă Constituția!

0
1793
Sursa foto: epochtimes-romania.com

Senatorul PNL Alina Gorghiu a lansat o afirmație foarte gravă cu privire la încălcarea prevederilor Constituției.

Modul de guvernare al celor de la PNL și-a dovedit în aceste 6 luni eficiența, prin grave încălcări ale Constituției și OUG votate cu zecile noaptea, fără avizele necesare, dar și contracte cu statul fără licitații de milioane de euro și angajări de rude în poziții guvernamentale.

De această dată, cea mai nouă gafă, o afirmație extrem de gravă vine din partea senatorului PNL Alina Gorghiu, jurist de profesie, fost președinte PNL și propunerea liberalilor la șefia Senatului României

Potrivit Alinei Gorghiu, parlamentarii pot vota fără nici o problemă articole de lege vădit neconstituționale pe motiv că astfel de „artificii sunt posibile din când în când în politică”.

Reacția senatorului liberal a venit imediat după votul din Comisia Juridică din Camera Deputaților, acolo unde într-o primă fază a fost acceptat amendamentul PNL ca Legea privind instituirea Stării de Alertă să intre în vigoare imediat și nu la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial așa cum prevede Constituția României, amendamentul fiind ulterior respins la plen.

Sigur… Constituția spune un lucru, colegii mei au făcut un amendament. Să știți că din când e permis în politică să mai faci și artificii astfel încât măsurile adecvate unei situații de urgență să poată fi puse în aplicare pentru că dacă există această sincopă de care PSD-ul a tot menționat-o și anume aceea de trei zile până la publicarea în Monitorul Oficial trebuie să existe și o soluție tehnică de rezolvare a ei. Nu este nici primul și nici ultimul articol care poate fi declarat ulterior neconstituțional de către Curtea Constituțională dacă cineva va sesiza Curtea Constituțională pe Legea privitoare la Starea de Alertă. Dacă nu o va sesiza atunci 3 zile vom avea aceleași măsuri care vor fi intrat în vigoare imediat de la promulgarea în Monitorul Oficial. Deci practic nu e o problemă de fond, legea va rămâne aceeași, doar că va intra în vigoare de la publicarea în Monitorul Oicial nu la trei zile. Nu văd de ce poate afecta… ba dimpotrivă… poate beneficia toată lumea”, a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu în cadrul unei dezbateri la postul de televiziune Antena 3.

Sigur, într-un mediu politic corect, sfidarea Constituției de către un demnitar ar fi însemnat demisia de îndată. Nu este însă cazul celor de la PNL, care cu astfel de membrii își duc la îndeplinire programul România Normală!

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here