Guvernul Orban lovește din nou: coafeză ajunsă la vârful Ministerului Fondurilor Europene

0
1823
Sursa foto: Facebook - Cecilia Vaduda

Tainele promovării accelerate sunt cunoscute doar de liberali, care peste noapte ajung în funcții cheie în administrația centrală. Este și cazul Ceciliei Văduva, care a fost numită secretar general adjunct al Ministerului Fondurilor Europene.

În România, după venirea la guvernare a PNL, administrațiile locale și centrale au început să fie sufocate cu fel de fel de specialiști, care au promovați din cele mai interesante profesii.

Ne amintim de chelnerul ajuns manager al Spitalui Orășenesc din Câmpani sau de stomatologul de comună care a ajuns manager al Spitalului Județean Focșani, iar cel mai recent patronul de pompe funebre care a fost numit manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Cea mai recentă promovare în administrația centrală a României normale din viziunea PNL este cea a doamnei Cecilia Văduva din Vâlcea, care a reușit să promoveze în primele rânduri ierarhice din Ministerul Fondurilor Europene. Mai exact, dna Văvuva a ajuns din coafeză direct pe poziția de secretar general adjunct al ministerului.

Posesoare a unor saloane de înfrumusețare, Cecilia Văduva susține pentru presă că ea nu ar fi coafeză și nici nu a fost vreodată, limitându-se la a preda această meserie altora. Un adevărat non-sens al doamnei secretar general adjunct, dar probabil aceste capacități sunt cele care au propulsat-o la vârful unui minister atât de importat.

Consilier județean PNL din 2016, Cecilia Văduva a vânat ani de zile funcția de direcotr al AJOFM Vâlcea, însă și-a schimbat prioritățile atunci când funcția nu a venit pe tavă și a avut alte țeluri: secretar de stat sau ceva mare prin minister. În ianuarie 2020 a țintit la șefia Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), funcție echivalentă secretarului de stat, însă nu a fost cu noroc.

Dar cu puțină răbdare, spre norocul doamnei Cecilia Văduva, premierul Orban nu a lăsat un membru PNL cu atât de multă experiență administrativă nerecompensat, așadar pe 18 mai 2020 a fost semnat decretul de numire la vârful Ministerului Fondurilor Europene.

Este de reținut că de acum, coafeza Cecilia Văduva, în calitate de secretar general adjunct în Ministerul Fondurilor Europen va coordona mai multe departamente si programe operationale din minister.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here