Klaus Iohannis a fost amendat de către CNCD pentru afirmațiile cu privire la maghiari

0
86
Sursa foto: a3.ro

CNCD a decis, miercuri, sancționarea cu amendă a lui Klaus Iohannis, pentru afirmațiile referitoare la maghiari. Președintele însă nu este de acord cu decizia CNCD.

Partidul Social Democrat a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la declarațiile Președintelui Klaus Iohannis în care acesta acuză social-democrații de faptul că ar fi fost complici cu Viktor Orban pentru că ar fi „vrut să dea Ardealul ungurilor”.

Ca urmare a sesizărilor, CNCD a analizat problema în cadrul ședinței din 20 mai 2020, sens în care au decis amendarea mai multor politicieni pe această temă, printre care, se precizează în comunicatul oficial că afirmația domnului Iohannis, „reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”.

În acest sent, „s-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei față de Klaus Werner Iohannis. Constatarea a fost 6-1, amendă 5-1.”, potrivit comunicatului CNCD.

Reacția președintelui României nu a încetat să apară, însă nu în maniera în care ar fi reacționat orice alt șef de stat. Klaus Iohannis a decis să conteste decizia CNCD, comentând public și catalogându-o drept „una profund politică”.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, arată poziția Administrației Prezidențiale.

Într-o lume normală, după asemenea afirmații care pot aduce atingere relațiilor diplomatice și atingere minorităților care trăiesc în tară, șeful statului nu doar că ar fi venit public pentru a-și cere scuze cetățenilor, dar probabil ar fi fost urmată și de o demisie de onoare.

În România normală a lui Klaus Iohannis însă, acest lucru nu face parte din normalitatea președintelui, acesta contestând decizia Consiliului Național de Combatere a Discriminării, punând o pată asupra instituției care în mod corect a analizat declarațiile acestuia.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here