Proiect de testare a orădenilor pentru COVID-19 prin aparatul PCR-RT de la Județean

0
4150
Sursa foto: zf.ro

PSD a înaintat spre aprobare un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care se oferă unui de aproximativ 5.000 de orădeni posibilitatea de a se testa gratuit pentru coronavirus.

Potrivit consilierului local PSD, Liviu Sabău Popa, inițiativa care va fi supusă spre aprobare în prima ședință de Consiliu Local, prevede posibilitatea ca în jur de 5.000 de orădeni să poată fi testați gratuit pentur coronavirus prin aparatul PCR de la Județean.

Mai mult, Sabău-Popa precizează că suma necesară testării, care se ridică la 1.000.000,00 lei, ar urma să fie compensată, ca restituire din împrumutul acordat Spitalului Județean Oradea din fondul de rezervă aflat la dispoziția Consiliului Local Oradea prin HCL 326/2020.

„În contextul în care începând cu data de 16.05.2020 s-a declarat stare de alertă, consider că din ansamblul măsurilor și acțiunilor care vor fi adoptate în această perioadă să facă parte și testarea populației asimptomatice, care reprezintă un vector important de transmitere intracomunitară a virusului SARS-CoV-2”, a transmis consilierul local PSD Liviu Sabău-Popa.

Mai mult de atât, inițiatorii proiectului consideră că „în contextul pandemiei actuale COVID 19 devine imperios necesară o strategie de testare extinsă a populației, în vederea depistării îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2. Observând exemplele de bune practici ale celor ce au reușit un control eficient al acestei pandemii, această testare extinsă a populației este o acțiune necesară pentru a reuși o combatere eficientă a pandemiei și a proteja cât mai eficient locuitorii municipiului Oradea în lupta cu virusul SARS-CoV-2”.

Potrivit consilierilor PSD, ca urmare a testării s-ar putea obține date relevante despre răspândirea coronavirus în diferite medii și se vor putea lua mult mai eficient măsurile de protecție a orădenilor și de combatere a acestei pandemii în Oradea.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here