Dacia Sandero cu motor de 1.6 turbo și 263 de cai putere.

0
2959
Sursa foto: r4rallycars.com

Imaginația multora a fost testată în ceea ce privește diferite forme de modele Dacia cu motorizări de performanță. Iată o rețetă destul de interesantă, zicem noi.

Primul model care a fost testul imaginației inginerilor auto și nu numai, a fost Dacia Duster NoLimit, un prototip dezvoltat special pentru curse şi care nu a dus la o iniţiativă concretă pe plan comercial. Modelul avea sub capotă un motor V6 de 3,8 litri, provenit de la Nissan GT-R și dezvolta 850 CP.

O altă speranță pentru pasionați a fost la momentul lansării de către Renault pe piaţa din America de Sud modelul Sandero RS. Modelul este echipat cu un motor de 2.0 l şi 145 CP, ce poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 8,4 secunde şi are o viteza maximă de 200 km/h. Din păcate însă, nici acest model sport nu a fost luată în considerare pentru producția de la Mioveni.

Sursa foto: r4rallycars.com

Acum un model ridică speranțele pasionaților auto, în varanta modelului Dacia Sandero R4, model ce are sub capotă un propulsor de 1,6 litri turbo cu 263 CP şi 382 Nm, tracțiune 4×4, o cutie secvenţială Sadev cu cinci rapoarte şi suspensii Nadaltech.

Din păcate, Dacia nu va produce un astfel de model, însă el poate fi comandat pentru competiții sportive, fiind produs de către firma ASM Motorsport, respectând absolut toate standardele FIA și componente dedicate pentru motorsport. Evident și preţul trebuie să fie unul destul de piperat în acest condiții.

Sursa foto: r4rallycars.com

Însă, Dacia Sandero R4 poate să fie deschizătorul de drumuri pentru producătorul de la Mioveni, pentru a fabrica un asemenea model. Evident nu atât de performant, însă o variantă accesibilă care ar putea fi vândută pentru uz comercial şi pentru cei cu bugete mici care vor să încerce experienţa raliurilor autohtone.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here