Proiectul privind testarea orădenilor pentru COVID-19 a fost respinsă în Consiliul Local cu votul PNL

0
1604
Sursa foto: romaniatv.net

Proiectul social-democraților de testare în masă a orădenilor a fost respins în Consiliul Local Oradea la recomandarea primarului Bolojan și prin votul consilierilor PNL.

Consilierii PSD din deliberativul local au depus un proiect de hotărâre prin care se oferă unui număr de aproximativ 5.000 de orădeni posibilitatea de a se testa gratuit pentru coronavirus.

Proiectul prevedea acordarea unui sprijin de 200 de lei de la bugetul local, ce ar fi acoperit costul unui test PCR care detectează existența COVID-19 la momentul testării. Mai mult, consilierii PSD au motivat necesitatea testării în Oradea prin faptul că din totalul de 13.000 de teste efectuate, majoritatea sunt din județ, iar testele efectuate orădenilor sunt foarte puține. Astfel, potrivit social-democraților, nu este posibilă conturarea unei imagini clare asupra situației din Oradea, mai ales în situația în care numărul cazuri noi în municipiu a crescut în ultimele zile.

Din păcate, administrația Bolojan a înțeles să respingă acest proiect, motiv pentru care executivul local a pus propunerea pe ordinea de zi a ședinței ordinare, cu specificația că se va supune la vot respingerea acesteia.  Mai exact, primarul Ilie Bolojan a catalogat propunerea PSD ca fiind una electorală și a cerut consilierilor PNL să respingă acest proiect de hotărâre.

În motivarea sa, printre motivele expuse, Bolojan a declarat că Primăria Oradea oferă posibilitatea testării voluntare peste COVID-19, atât la Spitalul Municipal, cât și la Spitalul Județean, contra sumei de 200 lei per persoane per test.

Proiectul PSD a picat la vot cu cele 17 voturi împotrivă ale PNL, motivați fiind de către primarul Ilie Bolojan.

În replică, fostul europarlamentar bihorean, Emilian Pavel i-a răspuns edilului orădean, cu privire la refuzul de a vota proiectul.

Avem angajați din Poliție, Jandarmerie, Ambulanță, Poliția de Frontieră, cadre medicale DSP și chiar angajații dumneavoastră din poliția locală cărora le-ați refuzat testarea, deși sunt zilnic în linia întâi, expuși riscului de îmbolnăvire. Important este că ați avut articole în ziarele naționale pentru a vă lăuda că la Oradea se testează și carantinații.

Ați achiziționat din bani publici și donații măști de protecție pe care le vindeți pe bani cetățenilor pentru a vă face imagine. Companiile nu le-au mai cumpărat, așa că le-ați vândut sub prețul de achiziție, cetățenilor, taxându-i practic a doua oară și obligând plătitorii de taxe și donatorii să subvenționeze diferența de preț.

Ați primit un aparat de testare PCR, donat de RDS-RCS și îl folosiți pentru testarea contra cost a muncitorilor din parcul industrial și nu numai. Practic „ajutați” angajatorii printr-o taxă mascată de 200 de lei/angajat, dar pozați în salvatorul orașului și al investitorilor.

Sunt multe de spus despre ședința de astăzi, dar mai sunt și alte ocazii până la următoarea ședință! Din păcate, orădenii nu vor fi testați gratuit pentru SARS-Cov-2, din cauza dumneavoastră!”, a declarat Emilian Pavel.

Întreaga expunere a social-democratului o puteți citi aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here