Plan de stimulare fiscală: Germania reduce semnificativ TVA-ul și acordă fiecărui copil un bonus de 300 euro

0
2535
Sursa foto: politico.eu

Germania a aprobat un plan de relansare gândit pe stimularea cererii de consum: TVA-ul se va reduce semnificativ, iar fiecare copil va primi un bonus de la stat de 300 de euro.

Coaliţia de guvernare din Germania a aprobat un plan de relansare ce însumează 130 de miliarde de euro, plan centrat pe o reducerea semnificativă a TVA-ului și astfel să stimuleze consumul.

Mai exact, începând cu 1 iulie și până la finele anului 2020, TVA-ul standard va fi redus de la 19% la 16%, iar TVA-ul la produsele unde este aplicat deja redus va fi diminuat de la 7% la 5%. De asemenea, guvernul german va achita și un „bonus” plătit o singură dată fiecărui copil din Germania, în valoare de 300 de euro. Aceste măsuri vor costa statul german peste 300 de miliarde de euro.

Pachetul de măsuri a fost gândit pentru a stimula cererea de consum, în condiţiile în care viaţa nemților revine treptat la normalitate după măsurile de izolare. Din cauza pandemiei, Germania se îndreaptă spre cea mai dură recesiune din istoria postbelică, PIB-ul urmând să se contracte cu 6,3% anul acesta, însă miniştrii din guvern sunt de părere că fără un set de măsuri concrete și urgente care să amelioreze povara de pe companii şi contribuabili, impactul economic ar putea fi chiar mai dur asupra Germaniei. 

Cancelarul Angela Merkel a declarat că guvernul trebuie să reuşească să protejeze joburile prin măsuri de stimulare economică, în contextul în care 7 milioane de muncitori sunt în șomaj tehnic.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here