Zara va închide peste 1.000 de magazine. Sunt vizate și magazine din România

0
2083
Sursa foto: lbb.in

Compania care deține lanțul de magazine Zara, a anunțat că va inchide peste 1.000 de magazine ca urmare a pierderilor în criza COVID-19.

Inditex, compania care deţine lanţul de magazine Zara, Bershka, Pull&Bear şi Massimo Dutti a anunţat că va închide peste 1.000 de magazine, ca urmare a pierderilor uriașe înregistrate pe durata pandemiei.

Potrivit reprezentanților companiei, un factor decisiv în acest caz este legat de creşterea masivă a vânzărilor online din luna aprilie, cu 95%, în condiţiile în care magazinele fizice au fost închise ca urmare a restricţiilor impuse pentru combaterea noului coronavirus. Cu toate acestea, pierderile Inditex au fost de peste 2 miliarde de euro, motiv pentru care un număr de peste 1000 de magazine mici vor fi închise.   

„Carantina a accelerat tendinţele existente, forţând retailerii să accepte că era digitală a început. Zara lucra deja spre îmbunătăţirea capabilităţilor lor online, însă carantina a grăbit acest proces”, a declarat Sophie Lund-Yates de la Hargreaves Lansdown.

Inditex spune că urmează să cheltuiască 900 de milioane de dolari pe an pentru următorii trei ani pentru a deschide magazine mai mari şi centralizate, dar şi pentru dezvoltarea platformei sale online.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here