Guvernul Orban adoptă azi Hotărârea de Guvern privind starea de alertă. Premierul nu exclude și o a treia stare de alertă

0
4146
Sursa foto: epochtimes-romania

Guvernul se reunește astăzi la 12.30 când va decide asupra prelungirii stării de alertă și măsurile de restricție care se vor menține.

Premierul Orban va prezida înaintea ședinței de guvern, pe cea a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cea care este responsabilă de gestionarea situației pe perioada stării de urgență și alertă.

După ședința de guvern, Hotărârea va merge la Parlament spre aprobarea, însă majoritatea parlamentară formată din social-democrați au propus premerului o prelungire a stării de alertă pe maximum 15 zile.

În ciuda faptului că restul țărilor din U.E. revin la normalitate și viețile oamenilor revin la normal, premierul Orban respinge această variantă și chiar spune că nu este exclusă și o a treia stare de alertă.

„De unde au scos ei 15 zile? Starea de alertă este necesară pentru o perioadă mai lungă. S-ar putea să fie necesară încă o prelungire a stării de alertă. Nu putem anticipa evoluția epidemiei”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele interimar al PSD și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat public că guvernul manipulează cifrele îmbolnăvirilor, după ce a anunțat că PSD nu va vota o nouă stare de alertă.

Nu ca am suspiciuni, am certitudini. În momentul în care noi am anunțat că ne gândim dacă votăm sau nu prelungirea stării de alertă, deodată, la TV a explodat numărul de îmolnăviri. De ce au stopat-o pe doamna primar Gabriela Firea să mai testeze?”, a declarat Marcel Ciolacu.

Spre exemplu de bune practici, Franța a ridicat luni, 15 iunie, toate restricțiile impuse pe durata pandemiei COVID-19. În tot acest timp, României Normale îi pregătește guvernul o a treia prelungire…

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here