Pensiile mai mari de 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%

0
1230
Sursa foto: editiadedimineata.ro

Parlamentul a votat miercuri, 17 iunie, impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%.

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat, miercuri, impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%.

Potrivit actului normativ aprobat în Parlament, pensiile speciale, inclusiv cele ale  militarilor și ale magistraților, vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei. Impozitul va fi de 10% în cazul celor cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei.

Acest proiect de lege a trecut în unanimitate. Toate partidele din comisie au căzut de acord că trebuie impozitate. Toate categoriile vor fi impozitate, fie că e vorba de funcționari parlamenatri, personal din viația civilă, primari, parlamentari, polițiști, militari și chiar și foștii șefi ai statului român. Nu mai există vreo categorie care să nu fie impozitată.

Legea este consituțională pentru că am respectat deciziile Curții. Ca și în sistemul public pensiile până în 2.000 de lei rămân impozitate cu 0 lei. Dacă pensia parlamentarului, a magistratului are o contributivitate pentru 8.000 de lei, impozitul pe pensie va fi de 10%, nu mai mare. Cu ce a contribuit la pensie, nu supraimpozităm. Dacă legea pensiilor publice se va aplica, în 2021 nu va mai fi nevoie de pensie specială, pentru că cei care contribuie mult, vor avea și pensie mare”, a declarat deputatul PSD și fostul ministru al Muncii, Olguța Vasilescu.

Proiectul a fost adoptat cu votul a 307 deputați și un singur vot împotrivă, urmând să fie trimis pentru promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here