Mohammad Murad spune adevărul despre Ludovic Orban: Mi-a promis că pe 15 iunie deschide unitățile de alimentație publică, iar acum nu răspunde la telefon

0
2415
Sursa foto: capital.ro

Președintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a declarat în cadrul unei emisiuni TV, că deși premierul Orban i-a promis că vor deschide restaurantele și hotelurile după 15 iulie, acum nu îi răspunde la telefon.

Murad s-a declarat dezamăgit de faptul că premierul Orban nu și-a ținut promisiunea de a deschide restaurantele și hotelurile începând cu 15 iunie, ba mai mult, nici nu mai răspunde apelurilor sale telefonice.

Președintele FPTR a explicat că premierul i-a promis personal că dacă nu se întâmplă nimic extraordinar, unitățile de cazare și alimentație publică de la mare și de la munte vor fi deschise pe 15 iunie. În acest context, Murad a declarat că nu înțelege de ce premierul nu și-a ținut promisiunea.

Președintele FPTR a avertizat că pe 15 iunie, 15.000 de turiști cu masa plătită vor sosi pe litoral și vor găsi unitățile de alimentație publică în imposibilitatea de a-și onora contractele. Mai mult, potrivit acestuia, această acțiune se va termina cu procese împotriva unităților de alimentație publică, care la rândul lor se vor îndrepta cu procese împotriva Guvernului României.

Zilele trecute am avut o întâlnire la Palatul Victoria cu premierul Ludovic Orban care mi-a promis personal că dacă nu se întâmplă nimic extraordinar pe 15 iunie se deschid hotelurile și restaurantele.  Am început și eu și alți hotelieri și am chemat personalul la muncă să ne pregătim de marea deschidere. Anunțul de astăzi ne-a uluit. Ce s-a schimbat de acum câteva zile și până acum? Anunțul premierului ne-a uluit. Ce facem noi acum cu oamenii chemați la muncă. Ce facem cu cei 15.000 de turiști care pe 15 iunie vor veni pe Litoral, oameni care au masa plătită și care, logic, ne vor da în judecată. Ne rămâne și nouă să dăm, mai departe, Guvernul în judecată.

Nu înțelegem care sunt argumentele pentru care hotelurile și restaurantele din România nu pot fi deschise, dar românii pot pleca nestingheriți în Bulgaria și Grecia. Nu are nicio logică. Și ne întrebăm, dacă vor prelungi starea de alertă până pe 1 iulie, ce se rezolvă, apare vreun vaccin până atunci, pleacă virusul din țară? Am încercat să iau legătura cu premierul Ludovic Orban care mi-a promis personal că va permite deschiderea unităților turistice de la mare și munte, dar nu am reușit să vorbesc cu el. Mă rog, poate suntem prea mici”, a declarat Mohammad Murad.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here