Premierul Orban a făcut anunțul: Bugetul nu permite dublarea alocațiilor și mărirea pensiilor cu 40%

0
1272
Sursa foto: emerging-europe.com

Vești proaste pentru români! Premierul Orban a declarat că bugetul nu va permite mărirea pensiilor cu 40% și nici dublarea alocațiilor.

Duminică seara, liderul PNL și premierul României, Ludovic Orban a venit cu o veste pe care niciun român nu este bucuros să o fi primit. Mai exact, Orban a declarat că bugetul nu permite dublarea alocațiilor și mărirea pensiilor cu 40%.

Potrivit premierului, aceste majorări erau greu de suportat chiar și într-o situație economică favorabilă, însă acum, când România este într-o criză, creșterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie nu poate fi susținută financiar.

Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut chiar în condițiile în care eram într-o situație economică favorabilă, așa cum arătau datele la începutul anului, atunci când am adoptat bugetul. Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât și veniturile bugetului de stat. Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susținută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a face față tuturor plăților. Vom crește pensiile, procentul nu îl voi prezenta public decât atunci când vom avea finalizate toate aceste evalăuri, analize”, a spus premierul pentru România TV.

Ludovic Orban a mai adăugat faptul că România nu își permite nici dublarea alocațiilor pentru copii de la 1 august 2020. Premierul a declarat că nu s-a făcut vreun calcul privind această dublare, și a spus că impactul ar fi prea mare și Guvernul trebuie să se descurce cu fondurile pe care le mai are din exercițiul financiar 2014-2020. Dar chiar dacă Statul va primi bani de la nivel european, tot ar exista alte priorități.

„Banii pe care îi vom primi și anul viitor, nu sunt bani cu care să faci ce vrei. În general, sunt bani pentru dezvoltare, pentru infrastructură, pentru cercetare, pentru Europa inteligentă, smart city”, a argumentat Ludovic Orban.

În timp ce premierul spune că nu sunt bani pentru majorări de pensii și alocațiilor copiilor, vă reamintim că sub semnătura lui Orban și a membrilor cabinetului său, au fost alocate contracte de 12 milioane de euro pentru măști de la o firmă care vinde alcool și tutun într-un sat din Giurgiu, dar a și investit 40 de milioane de euro pentru presă pentru patru (4) luni…

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here