Antrenorul Ionuț Popa a decedat în spital la doar 67 de ani

0
5369
Sursa foto: stirileprotv.ro

Fostul antrenor, emblematic pentru fotbalul românesc, Ionuț Popa a decedat la 67 de ani. Acesta era internat în spital din 9 iunie 2020.

Născut pe data de 17 aprilie 1953 la Pesac, județul Arad, Ionuț Popa a fost unul din antrenorii emblematici ai fotbalului românesc. Acesta și-a început cariera pe post de jucător și a evoluat pe rând pentru Poli Timișoara, Unirea Sânicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad și Victoria Ineu.

Popa s-a orientat apoi către cariera de antrenor, prima echipa antrenată de el fiind Victoria Ineu, urmând ca mai apoi să fie liderul echipelir Zădăreni, Stungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica, Indagrara, FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara.

În cadrul FC Bihor, Ionuț Popa este cunoscut pentru faptul că a reușit promovarea echipei noastre în Divizia A, iar în 2012 aceasta a reușit promovarea UTA Arad în Liga 1, fiind și ultimul tehnician care a reușit această performanță la „Bătrana Doamnă”.

Ultima sa activitate în lumea sportului a desfășurat-o tot în cadrul UTA Arad, unde a ocupat funcția de director tehnic din aprilie 2018 până în iunie 2019. Pe 9 martie 2019, participa la ultimul meci oficial, meci jucat chiar împotriva formației ACS Poli Timișoara, cu care a ajuns până în finala Cupei Ligii.

Pe 10 ianuarie, Ionuț Popa oferea ultimul său interviu, acolo unde declara pentru cei de la ProSport: „Cum mă simt? Ca un om bolnav, dar poate că asta îmi este soarta. Am fost pe la o grămadă de medici, dar… Of, cum este viața asta. Chiar nu vreau să pară acum că mă plâng în presă. Departe de mine acest gând, dar nici eu nu știu dacă se mai pot face multe pentru mine. Din păcate, medicii nu îmi pot face operația la cap, iar acest lucru îmi complică mult starea de sănătate. Sunt foarte trist din această cauză”.

Fostul antrenor a fost internat din 9 iunie la Spitalul Județean Arad, ca urmare a unui stop cardiorespirator, moment din care a intrat în comă. Din păcate, astăzi, 25 iunie, organismul său a cedat și a trecut la cele veșnice.

Dumnezeu să îl odihnească!

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here