Cel mai vârstnic bărbat din lume, Dumitru Comănescu, a încetat din viață

0
1588
Sursa foto: ziare.com

Dumitru Comănescu, în vârstă de 111 ani și 231 de zile, a trecut sâmbătă la cele veșnice. Românul a fost timp de o lună cel mai vârstnic bărbat din lume

Născut pe 8 noiembrie 1908 în Provița de Jos, comuna Drăgăneasa, județul Prahova, Dumitru Comânescu s-a remarcat în tinereţe ca unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipol al lui Gheorghe Ionescu Siseşti, fondatorul Institutului de Cercetări Agronomice.

Dumitru Comănescu a fost OMUL POVESTE, care a scris istorie. Iubitor de matematică, dar pasionat de plante, pasiune ce l-a dus către meseria de inginer agronom, a fost în spatele frontului pentru a asigura pâinea țării în cel de-al Doilea Război Mondial. A muncit cu pasiune 70 de ani, a avut o viață cumpătată, înconjurat de dragostea familiei. A supraviețuit și ne-a încurajat pe toți în perioada pandemiei, însă de acum le va cânta romanțele atât de dragi și va recita poezii îngerilor”, a scris pe Facebook Alexandra Dobre, Director General la Centrul pentru Seniori al Municipiului București.

Miercuri, 24 iunie, Părintele Patriarh Daniel îi acordase lui Dumitru Comănescu Crucea Patriarhală, „pentru activitatea sa îndelungată, rodnică și folositoare Bisericii și societății”, ocazie cu care bărbatul a mulțumit cu recunoștință, spunând că „iată o instituție românească care respectă senectutea: Biserica Ortodoxă Română!”

Meseria sa l-a făcut pe Dumitru Comănescu să-și petreacă o marte parte din viață în natură, însă potrivit lui Dumitru Comănescu, secretul longevității stă în dragostea familiei.

Anul acesta, Dumitru Comănescu a fost recunoscut de către Cartea Recordurilor ca fiind al treilea cel mai în vârstă bărbat din lume în clasamentul „Cei mai în vârstă bărbați în viață/Ten oldest living men”.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here