Exproprierile din Oradea. Episodul 2

0
4398
Sursa foto: arenaconstruct.ro

Au ales cu grijă o casă din centrul orașului și au transformat-o în căminul mult dorit pentru ei și cei doi copii ai lor. După renovările autorizate de Primăria Oradea au primit vestea: vor fi expropiați. Vedeți povestea familiei Meister și așteptarea în care îi ține administrația locală de 2 ani.

La începutul lunii iunie, vă prezentam povestea unei familii din Oradea care datorită sumei derizorii primite din partea Primăriei Oradea pentru imobilul său, a fost nevoită să se mute în Ungaria.

Astăzi, vă prezentăm episodul 2 din acest serial dramatic orădean, în care vedem cum o familie, care a investit enorm pentru căminul lor, stau terorizați neștiind când vor fi nevoiți să plece din casă.

Familia Meister din Oradea a investit într-o casă de pe strada Plevnei din Oradea, cu gândul că acest imobil va deveni căminul lor mult visat, unde cei doi copii vor crește și se vor bucura de frumusețea acestui oraș. Din păcate însă, planurile „mărețe” ale administrației le-au dat visele peste cap la puțin timp după finalizarea lucrărilor de modernizare (pentru care, tot Primăria Oradea a emis autoritzații de construcție).

Mai exact, cămiul familiei Meister a fost evaluat ad-hoc de reprezentanții municipalității, ocazie cu care aceștia le-au comunicat că își pot lua cu ei țiglele, geamurile, parchetul și alte elemente din locuință. Iar pentru o casă complet renovată și situată în centrul orașului, au primit aproximativ 100.000 euro. Prețul este mai mult decât evident că nu relevă realitatea pieței imobiliare, în contextul în care în aceeași zonă, un dezvoltator imobiliar vinde apartamente cu 2 și 3 camere la un pret de 1.300-1.500 euro per metru pătrat. Ca și cum nu ar fi fost suficient, la comunicarea valorii de expropriere, familiei Meister le-a fost comunicat că în 6 luni se vor muta. De la termenul inițial de 6 luni, au trecut deja 2 ani, iar familia nu are nimic oficial din partea primăriei. Așteaptă doar buldozerele primarului Bolojan.

Pentru mulți dintre noi, Oradea este mai mult decât orașul în care ne ducem traiul de zi cu zi. Este centrul vieții noastre, în care am crescut alături de părinții și bunicii noștri, un loc încărcat de emoție și vise pentru viitor. Din păcate pentru multe familii, acest lucru nu se va mai întâmpla, datorită politicii administrației locale de a-i expropria pe cei care stau în fața proiectelor primarului Bolojan, fără a arăta un minim interes față de persoanele a căror viață o schimbă pentru totdeauna.

Vă invităm să ne spuneți povestea voastră privind exproprierile realizate de către Primăria Oradea, de modul în care ați fost obligați să plecați din locuințele voastre, cât ați primit dar și dacă sunteți sau nu mulțumiți.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here