Ministru din Guvernul Orban alături de alți 100 de liberali la ședință de partid, fără măști de protecție

0
3630
Sursa foto: digi24.ro

Încălcările flagrante ale regulilor impuse chiar de guvernanți nu mai miră pe nimeni. De această dată, ministrul PNL Costel Alexe a fost surprins la o ședință de partid alături de alți 100 de liberali. Măsurile de protecție erau zero.

De la începutul pandemiei, respectul și grija Guvernului Orban pentru români a fost egal cu zero și dovedit în repetate rânduri.

Amintim doar de declarațiile premierului Orban, dar și cele ale președintelui Iohannis care declarau în februarie și martie 2020, fără probleme, că acest virus este o simplă răceală și nimic nu va sta în calea alegerilor anticipate. Adevărata grijă în fapt a liberalilor.

Mai apoi văzuți cu cuțitul la os, au mimat un act de guvernare, în care au încheiat contracte de achiziții publice de sute de milioane de euro la firmele de casă și au plătit presa apropiată PNL cu 40 de milioane de euro. Însă în toată această perioadă, guvernanții care au închis românii în case și declarau cât e de important să respectăm măsurile, le încălcau chiar ei în biroul premierului din Palatul Victoria unde au fumat și băut alcool. Alți lideri PNL și-au ținut petrecerea copilului cu sute de invitați, cu toate că legea nu permite mai mult de 20 de persoane în spații închise și 50 în spații deschise. În tot acest timp, românilor li se spune la TV să poarte măști, să respecte cu strictețe măsurile, altfel vor fi nevoiți să instituie din nou măsuri drastice, precum restricționarea circulației.

Iată că batjocura guvernanților PNL iese din nou la iveală, acum protagonistul fiind ministrul Costel Alexe care a fost prezent la Iași. Liberalii ieșeni au organizat o ședință de validare a candidatului la primăria municipiului Iași, în persoana fostului PSD-ist, Mihai Chirică, într-un restaurant la care au participat peste 100 de persoane. Evident că membrii PNL nu au purtat măști, iar din nou, prevederea privind numărul de persoane în spații închise a fost ignorat cu desăvârșire. Alături de ministrul Alexe a fost și secretarul de stat din Ministerul Culturii, Liviu Brătescu.

Vă amintim că pe 11 iunie, ministrul Costel Alexe afirma pentru Digi24 că i-a explicat mamei sale că mai este nevoie ca „o perioadă” să mai fim „vigilenți” în legătură cu epidemia de coronavirus. Întrebat fiind dacă persoanele cu care discută înțeleg nevoia prelungirii stării de alertă, Costel Alexe a zis: „Atunci cand explicam cat de important e sa fim precauti si vigilenti, inteleg cu totii”.

Concluzia pe care o putem trage din acțiunile guvernului condus de facto de președintele Iohannis este simplă, după cum chiar domnia sa a declarat, și anume că „în fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost!”. Vă lasăm să analizați din clipul video care din cele două situații se potrivesc guvernanților PNL.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here