Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru anunță amânarea relaxărilor de la 1 iulie: Ne gândim la restricționarea circulației în anumite localități

0
1833
Sursa foto: stirileprotv.ro

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni, că a fost decisă amânarea măsurilor de relaxare care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 iulie. De asemenea, ministrul a mai precizat că circulația în anumite localități ar putea fi restricționată de autorități, dacă apar noi focare de COVID-19.

„Recomandările specialiştilor din grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie, urmărind evoluţia numărului de cazuri, evoluţia cazurilor ATI, evoluţia deceselor. În ultimele două săptămâni, o parte din concetăţenii noştri nu au respectat regulile şi am văzut creşterea transmiterii comunitare. S-a decis la nivelul grupului tehnic să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a declarat la Digi24 Nelu Tătaru.

Liberalul a mai declarat că în perioada următoare dacă vor fi rezultate favorabile în decursul unei săptămâni, atunci vor putea fi anunţate noi măsuri de relaxare.

De asemenea, duminică în cadrul unei emisiuni TV, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că se analizează situația de pe Valea Prahovei și litoral, pentru că „acolo se respectă cel mai puțin regulile”, dar că nu este cazul de a fi impusă carantina în destinațiile de vacanță.

Potrivit ministului Tătaru, bilanțul actual arată că „avem o rată de 4% de infectare, avem o transmitere comunitară accentuată”, recomandând în acest sens respectarea regulilor deja des menționate: purtarea măștii, distanțarea fizică și spălatul și dezinfectatul mâinilor.

„Avem în schimb acele focare care sunt căminele și focare în spitale, sunt focare gestionate . Vom impune, ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități. Evaluăm și rezultatele vor da și măsura”, a precizat Nelu Tătaru.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here