Acuzații grave de abuz în serviciu pentru ministrul Finanțelor, Florin Cîțu

0
2288
Sursa foto: digi24.ro

Acuzații grave de abuz în serviciu se aduc ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu. Mai mulți angajați dați afară abuziv au transmis memorii în care noteaza abuzurile și presiunile ministrului liberal.

Ministrul Finanțelor este un personaj extrem de controversat în spațiul politic românesc. Este obligatoriu să ne amintim că personajul vizionar al liberalilor numit conducător peste finanțele României, declara în 2019 că „nu este treaba guvernului să facă investiții, iar autostrăzile nu se fac cu bani de la buget”, dar și declarația uimitoare potrivit căreia educația și sănătatea nu reprezintă priorități. Desigur, determinarea sa și devotamentul a-și da toată „puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român” a fost testată când și-a prezentat demisia din poziția de premier-desemnat.

Iată că jurnaliștii de la Q Magazine au primit informația pe surse oficiale guvernamentale, că mai mulți angajați ai Ministerului Finanțelor Publice, angajați care au fost dați afară abuziv de ministrul Florin Cîțu, au transmis plângeri și memorii către premierul Orban în care arată abuzurile și presiunile la care au fost supuși. Mai exact, Cîțu le-a cerut acestora să avizeze numiri fără respectarea condițiilor legale.

În ultima perioadă, acțiunile ministrului Cîțu l-a adus în atenția publică cu probleme care încet tind și în zona penală. Prima dată s-a aflat de intenția acestuia de a desființa Direcția Juridică din Ministerul Finanțelor Publice, iar astăzi prin jurnaliștii de la Q Magazine vă prezentăm noi elemente care conturează realitatea din minister, sub cârmuirea lui Florin Cîțu.

Recent, au apărut informații din partea foștilor angajați ai MFP, privitoare la presiunile inimaginabile care au fost exercitate de către ministrul Cîțu pentru a-i determina să gireze numiri ale unor consilieri personali în consilii de administrație unde urmau să încaseze, din fonduri publice, 18.000 lei pe lună. Documente clare au fost depuse în acest sens de către angajații care au fost concediați, tocmai pentru că au refuzat ordinele ministrului, direct în atenția Corpului de control al primului ministru și chiar în atenția premierului Orban.

Unul din exemplele oferite este cel al domnului Florin Victor Dumitriu, consilier personal al ministrului Cîțu, care a fost impus în Consiliul de Administrație al Eximbank, deși nu avea nici experiența profesională și nici cunoștințe și aptitudini în domeniul financiar bancar. În ciuda faptului că, direcțiile de specialitate din MFP au semnalat aceste probleme și au refuzat avizarea propunerii, ministrului Florin Cîțu personal a impus emiterea ordinului de numire, „în pofida inadecvării profesionale” a consilierului său. Iar exemplele continuă în documentele făcute publice de către Q Magazine chiar aici.

Dat fiind faptul că fapta liberalului Cîțu este similara cu cea pentru care judecătorii au stabilit pentru Liviu Dragnea că a instigat la abuz în serviciu, nu putem decât să așteptăm punerea în mișcare a măsurilor care se vor impune.

Evident, așteptăm și o reacție oficială din partea premierului Orban și a președintelui Iohannis, având în vedere că însuși Orban a catalogat guvernul pe care îl conduce drept „primul guvern de după 1990 format prin profesioniști incoruptibili cu viziune și soluții fezabile”.

Întreaga situație dar și documentele puse la dispoziție le puteți lectura pe Q Magazine, accesând acest link.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here