Atenție români! Cei care sosesc în Austria vor fi plasați în carantină obligatorie ca urmare a creșterii cazurilor de COVID-19

0
3583
Sursa foto: miscareaderezistenta.ro

Austria a emis avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, invocînd o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări.

Guvernul de la Viena a emis miercuri, avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, invocând înrăutăţirea situaţiei COVID-19 din aceste ţări.

Mai exact, potrivit cancelarului austriac, Sebastian Kurz și a ministrului de Externe, Alexander Schallenberg, orice persoană care soseşte din cele trei state menţionate trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ COVID-19. Concomitent vor fi suplimentate și măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia.

Călătorii care vin din România sunt obligați să intre în auto-izolare sau să prezinte un certificat de testare COVID care nu este mai vechi de 72 ore din momentul aterizării în Austria. Tranzitul este deocamdată permis, dar fără oprire pe teritoriul Austriei. Totodată, cetățenii austrieci sunt sfatuiti să părăsească de urgență România și să se refugieze în singura țară „verde” învecinată, și anume în Ungaria.

Cine nu va respecta auto-izolarea va plăti o amendă de până la 1.450 de euro, iar cei testati pozitiv care pleacă din izolare vor fi pedepsiti cu închisoarea.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here