Ministerul Afacerilor Externe: Opt state din UE care au introdus restricţii pentru români

0
2405
Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Ministrul Afacerilor Externe a anunţat că sunt opt state din Uniunea Europeană care au introdus măsuri de restricţionare pentru cetăţenii românii.

Bogdan Aurescu a anunțat că la nivelul Uniunii Europene, opt state au adoptat măsuri restrictive pentru cetățenii români. Demnitarul a dat drept exemplu Lituania, care recomandă autoizolarea pentru 14 zile sau Slovacia care cere un test negativ pentru a permite intrarea în ţară, apoi o perioadă de cinci zile de autoizolare, după care se cere efectuarea unui noi test care să fie negativ pentru a se permite călătoria prin ţară.

Bogdan Aurescu a declarat, miercuri seară, la Digi 24 că nu există un standard omologat la nivelul Uniunii Europene pentru cetăţenii români care vor să călătorească în diverse ţări.

Sunt opt state din UE care au introdus deja măsuri de restricţionare de diverse forme, inclusiv cu obligativitate de autoizolare. Sunt variaţiuni de la stat la stat, nu există un standard omologat. Sunt state care impun această obligaţie de autoizolare, sunt state cum este Lituania, de exemplu, care recomandă autoizolarea, 14 zile sau Slovacia care spune puteţi intra pe teritoriul Slovaciei dacă prezentaţi un test negativ făcut în ultimele patru zile, staţi cinci zile în autoizolare, la finalul celor cinci zile mai faceţi un test care dacă este negativ puteţi călători liber prin Slovacia sau cazul Maltei care interzice complet în momentul ăsta intrarea cetăţenilor români pe teritoriul său. E greu de anticipat dacă vor mai fi şi alte situaţii, dacă vor fi şi alte state care vor introduce România pe o astfel de listă, totul depinde de evoluţia epidemiologică din România”, a anunţat Aurescu.

Cele opt state care au adoptat restricții pentru cetățenii români sunt Estonia, Finlanda, Norvegia, Malta, Danemarca, Austria, Slovacia și Lituania.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here