Ungaria impune restricții pentru cetățenii români

0
2486
Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Ungaria a anunţat noi restricţii la frontiere, care vor intra în vigoare de miercuri de la 0.00.

Guvernul de la Budapesta a anunțat noi măsuri de restricții pentru cetățenii rimâni care intră în Ungaria. În acest sens, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyás, a declarat că ţările cu un risc crescut de infectare au fost împărţite în zone „galbene” şi „roşii”. 

Pe lista ţărilor galbene se află, din rândul statelor UE, România, Bulgaria, Portugalia, Suedia şi Marea Britanie, iar țările roşii sunt Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina.

Astfel, cei care vin din aceste țări, marcate ca zonă galbenă vor participa la un triaj medical la frontieră, urmând ca cei care prezintă simptome COVID-19 să nu li se permită accesul în țară. În cazul în care nu prezintă simptomatologie specifică, vor intra obligatoriu în carantină timp de 14 zile sau vor prezenta două teste consecutive negative de COVID-19, care vor avea o distanță de 48 de ore între ele.

Cetățenii care vin din zonele marcate ca fiind roșii nu vor putea intra deloc pe teritoriul Ungariei.

Românii vor putea tranzita Ungaria dacă nu prezintă simptome de COVID-19, însă durata tranzitului nu trebuie să depășească 24 de ore și pot demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în țara de destinație.

De asemenea, și lucrătorii sezonieri din România pot intra pe teritoriul Ungariei, cu condiția ca angajatorul ungar să transmită poliției ungare un formular electronic cu datele de identificare ale acestora. Punctele de trecere a frontierei în acest scop vor fi stabilite de conducerea poliției ungare.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here