Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Prelungirea stării de alertă după 15 iulie este aproape iminentă

0
519
Sursa foto: stirileprotv.ro

Ministrul Sănătăţii, a declarat luni că „prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă” și că se are în vedere și posibilitatea carantinării anumitor localități.

„În acest moment nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, să avem o evoluţie fluctuantă cu creşterea numărului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternanţe în funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”, a declarat la un post de televiziune ministrul Sănătății.

Tătaru a mai afirmat că ar fi posibil, în măsura în care legislaţia ar permite acest lucru, și carantinarea anumitor localităţi sau regiuni.

La nivel local este posibilă, în măsura în care o să ne permită legislaţia, carantinarea unor anumite localităţi, carantinarea unor anumite regiuni, dar în general este mecanismul izolării de care avem nevoie”, a subliniat ministrul, care a declarat ca următoarele două săptămâni vor fi un joc al numărului de cazuri noi.

Ministrul a spus că acestea vor fi săptămâni de foc şi a recomandat prezentarea la medic la orice simptomatologie.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a spus că este posibilă reintroducerea unor restricții în anumite zone, cum ar fi București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița și Galați

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here