Școala în vreme de pandemie: din cele 250 de mii de tablete promise de Guvernul Orban, niciuna nu va ajunge la profesori! Condiții subiective chiar și pentru elevi

0
8309
Sursa foto: ziare.com

Profesorii nu vor primi nici una din cele 1.900 de tablete promise din totalul de 250.000 anunțate de Guvernul Orban. Mai mult, condiția eliminatorie pentru elevii săraci: nimeni din familie să nu aibă telefon cu internet.

Guvernul Orban anunța cu mare fast că împreună cu Ministerul Educației, vor cumpăra 250.000 de tablete pe care le vor distribui elevilor din mediile dezavantajate, iar din acel total 1.900 ar fi distribuite și cadrelor didactice. Realitatea arată însă total diferit.

Potrivit Ordinului de ministru nr. 4738 din 20 iulie 2020, de tablete vor beneficia „elevii din învățământul primar, gimnazial și secundar, forma de învățământ de zi și cu frecvență (clasa pregătitoare, clasele I-XII, școala profesională) înmatriculați, la început de an școlar, în unități de învățământ preuniversitar de stat; elevii care provin din medii defavorizate; elevii care au familie nu dețin nici un dispozitiv electronic cu conexiune la internet, precum și pentru elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet”. Astfel, deși le-a fost promis, cadrele didactice care nu dispun de un dispozitiv de acest gen, rămân doar cu promisiunea.

Problema apare chiar și în cazul condiției impuse pentru elevi, ce lasă loc de mari interpretări: „elevii care provin din medii defavorizate; elevii care au familie nu dețin nici un dispozitiv electronic cu conexiune la internet, precum și pentru elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet” . Mai exact, nimeni din familie să nu dispună de un telefon cu internet.

În 2020 este greu de imaginat că măcar unul din părinți nu are un telefon, fie el cât de vechi și uzat, care să aibe conexiune la internet. În schimb, este evident că acel dispozitiv nu îi este deloc util copilului în procesul didactic de care va fi ținut din toamnă. Din nou, programul „România normală” lovește din nou, în populația și asa greu încercată de aceste vremuri grele de pandemie…

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here