Restricții în Bihor: Terasele și restaurantele vor avea programul de funcționare limitat

0
2402
Sursa foto: google.com

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a inclus județul Bihor pe lista județelor în care sunt aplicate restricții la orarul de funcționare a teraselor și restaurantelor.

CNSU a extins lista județelor pentru care sunt instituite restricții orare de funcționare pentru operatorii economici care desfășoare activități în aer liber, aici fiind vorba de terase, cluburi, restaurante, etc, măsura fiind valabilă până în data de 31 august 2020.

Astfel, operatorii economici nu vor putea să își înceapă programul mai repede de ora 06:00 și nu va putea depăși ora 24:00.

Județele în care sunt aplicate restricțiile sunt: Argeș, Brașov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați, Gorj, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

În acest sens, reprezentanții asociațiilor care reprezintă barurile și restaurantele din România au decis să organizeze un protest fără precedent, aceștia susținând că au fost puternic afectați de pandemie, Guvernul închizându-le pentru o perioadă bună afacerile, iar localurile fiind deschise ulterior cu restricții. 

Astfel, miercuri, 19 august, între orele 17:00 și 18:00, reprezentanții HORECA propun ca toate terasele barurilor și restaurantelor din România să fie închise.

„Ignoranța autorităților este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României! Dacă lucrezi în sau pentru industria HORECA participă la protestul de miercuri 19 august pentru a trage împreună un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 ce lucrează în această industrie. Miercuri, între orele 17:00 și 18:00 întrerupem vânzarea și ne poziționăm în fața restaurantelor și a teraselor cu pancarte și ne exprimăm pașnic și conform normelor de prevenire a răspândirii COVID-19, nemulțumirea față de măsurile adoptate”, se arată în comunicatul reprezentanților HORECA.

Amintim că în iunie, presa locală și națională servea articolele laudative ale administrației PNL, conform căreia municipiul Oradea este primul din România care a scăpat definitiv de COVID-19. Adevărul iese însă la inveală, iar măsurile restrictive aplicate pentru Bihor arată realitatea ascunsă de autoritățile din Oradea.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here