Taxă pe nimic: Primăria Oradea dă 1 milion de euro pentru zboruri fără pasageri!

0
1548
Sursa foto: esky.ro

Deși Oradea are cel mai scump transport local din România, Primăria Oradea va aloca 1 milion de euro pentru zboruri fără pasageri.

Comisia Europeană a aprobat recent schema României de un milion de euro pentru acele companii aeriene care reiau sau încep zboruruile către și de la Aeroportul Oradea. Deși s-ar crede că este vorba de un ajutor din fonduri europene, în fapt vorbim despre aprobarea ca Primăria Oradea să scoată din propriile conturi 1 milion de euro pentru a convinge operatorii de transport aerian să reia zborurile. Pe scurt, orădenii vor plăti pentru zboruri inexistente din propriile buzunare.

În 2019, Primăria Oradea a reușit să preia controlul aeroportului de la Consiliul Județean Bihor prin organizarea unui „puci” al consilierilor PNL, reușind de atunci să înrăutățească situația. Dacă în 2018, când Consiliul Județean Bihor controla Aeroportul Oradea, cifrele raportate au fost de 220.000 de pasageri, după preluarea controlului de către Primăria Oradea, au fost raportați un total de 95.982 de pasageri pentru anul 2019.

Cu aeroporturi internaționale importante în vecinătate, cum sunt cele de la Cluj, Timișoara sau chiar din Debrecen, Aeroportul Oradea are nevoie de idei cât mai bune pentru a se dezvolta, altfel șansele sunt mici.

Iată că ideea Primăriei Oradea nu a încetat să apară, astfel că, după ce orădenii plătesc pentru cel mai scump transport în comun din România, municipalitatea vrea să ofere 1 milion de euro unor transportatori aerieni care riscă să opereze curse fără pasageri.

Dacă facem o analiză, vom vedea că prețul unei singure călătorii pe una dintre rutele urbane din Oradea costă nu mai puțin de 3 lei, în condițiile în care orașul se clasează pe ultimele locuri în țară la salariul mediu net.

Se pare că promisiunea lui Bolojan că în 6 luni va pune Aeroportul Oradea pe picioare nu doar că și-a depășit scadența, dar îi va costa extrem de scump la buzunar pe orădeni, rezultatele urmând să fie tot zero. Rămâne de văzut doar ce taxe se vor majora în Oradea…

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here