Atenţie la dezinfectantul de mâini! Unele produse pot fi periculoase!

0
4791
Sursa foto: monitorulexpress.ro

Datorită pandemiei COVID-19, consumul de dezinfectant a ajuns la cote foarte mari. Aveți însă atenție la ce produs folosiți, dat fiind că unele pot avea reacții adverse neașteptate.

Un gel dezinfectant cu reacţii adverse neaşteptate a pătruns pe piaţa din România, iar specialiştii ne recomandă să fim atenţi la ce produse folosim în această epidemie de coronavirus.

Unele produse de acest tip fabricate chiar la noi în ţară pot provoca efecte adverse mai puţin întâlnite în acest caz, precum „somnolenţă sau ameţeală”, după cum se arată chiar pe eticheta produsului.

„Dacă te apucă amețeala/somnolența când te afli într-o bancă, e de la dezinfectantul oferit moca de ei! Nu vă mai dați ca disperaţii cu dezinfectant până la coate! Mai citiți și voi eticheta, nu tot ce e gratis este și bun!”, este îndemnul făcut de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România.

Pe eticheta produsului, se poate citi că dezinfectantul pentru mâini este “pe bază de alcool. Se aplică nediluat pe mâinile uscate. Nu necesită clătire”. Dezinfectantul este pentru igiena umană şi este o soluţie transparentă. Totuşi, „poate provoca somnolenţă sau ameţeală”, este avertismentul de pe eticheta dezinfectantului, iar producătorul este local. 

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here