Municipalitatea amendată cu 10.000 de lei de ISU Crișana pentru inaugurarea parcării de pe Independenței fără autorizație

0
7423
Sursa foto: oradea.ro

Ținută în stadiu de șantier ani buni de către PMO, parcarea subterană de pe Independenței a fost inaugurată de edili cu mare fast dar și fără autorizație ISU. Drept urmare, municipalitatea a fost amendată de către pompieri cu 10.000 de lei.

Ținută câtiva ani buni în șantier și contractat în ambele ocazii de firma liberalului Ghilea și evident pe sume contractuale majorate semnificativ.

Inaugurată cu o întârziere semnificativă pentru orădeni la finalul lunii iunie 2020, parcarea a fost dată în folosință publicului FĂRĂ a avea autorizația de funcționare de la ISU Crișana.

La acel moment, vicele Birta declara degajat că „ne lipsește o hârtie, pe care o vom obține după terminarea lucrărilor pentru că mai avem lucrări de hidroizolație și termoizolație. În momentul în care acestea vor fi finalizate, se va face recepția parcării și abia după aceasta se vor depune documentele pentru avizul de funcționare de la ISU”.

Mai exact, de dragul imaginii politice, Primăria Oradea a deschis publicului o lucrare ce încă nu era finalizată 100% și a ignorat prevederile legale de a obține toate avizele necesare funcționării. Nu ar fi lucru nou în administrația Bolojan-Birta, exemple fiind Ciuperca, lucrările încă nefinalizate din centru, dar și infiltrațiile masive de apă din parcarea în cauză de pe Independenței.

Ținut în mare secret de reprezentanții municipiului, ADP a fost amendată de pompierii bihoreni cu 10.000 lei pentru că au deschis publicului o investiție care nu avea autorizația de funcționare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

De amintit e și faptul că, a doua tentativă a firmei liberalului Ghilea de a construi parcarea avea asumat un termen de finalizare de 1 an din septembrie 2018. La acest punct, municipalitatea tace din nou și nimeni nu a auzit nimic de vreo penalizare aplicată Construcții Bihor. Probabil relația de prietenie dintre Bolojan și Ghilea e prea mare pentru a pune interesele orașului mai presus.

În final, orădenii am rămas cu amenda achitată din veniturile proprii ale ADP, adică din banii colectați de municipalitate de la cetățeni, iar în stilul clasic al PMO, nimeni nu este tras la răspunere.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here