8 activități de încercat în perioada Sărbătorilor

0
427

Perioada sărbătorilor de iarnă se apropie cu pași mărunți, iar foarte mulți dintre noi am început să ne facem planuri pentru Crăciun și/sau Revelion.

În cazul în care ai prea multe zile libere la dispoziție și nu știi cum sa ți le petreci, nu-ți face griji, există destule propuneri. De la gătit preparate tradiționale până la vizionat filme de Crăciun sau jucat poker, în toată această perioadă va fi greu să te plictiseșți. Dar iata în continuare o listă cu 8 activități de încercat în perioada de Sărbători:

1. Vizionează filme de Crăciun – Unul dintre cele mai bune moduri de a intra în spiritul sărbătorilor de iarnă îl reprezintă un maraton de filme cu tematică de Crăciun, împreună cu familia sau cu prietenii. Home Alone, A Christmas Carol, National Lampoon’s Christmas Vacation, Miracolul de pe Strada 34 sau The Polar Express sunt doar câteva dintre filmele care îți vor da o stare de bine. Iar dacă afară o să cadă și câțiva fulgi de zăpadă, atunci ai scenariul ideal pentru o seară minunată.

2. Joacă-te poker – Acesta este unul dintre cele mai distractive și populare jocuri din lume și are milioane de adepți. Este un joc pe care îl poți practica atât împreună cu prietenii, cât și online cu oameni din toate colțurile lumii. Iar dacă ești la început și te afli în căutare de poker reguli vei găsi cu siguranță tot ce trebuie să știi. Nu trebuie sa îți faci griji, regulile sunt destul de simple și în câteva minute poți fi gata de o rundă de distracție.

3. Fă acte de caritate – Crăciunul reprezintă perioada perfectă din an în care poți sa le întinzi o mână de ajutor celor mai puțini norocoși. Chiar și unele lucruri mărunte pot aduce fericirea pe fața unor copii nevoiași și, cu siguranță, bucuria de pe chipul lor te va emoționa și te va face să te simți împlinit. Poți chiar dona unele lucruri de care tu nu te mai folosești, dar care altcuiva îi vor prinde bine. Totodată, poți fi și voluntar la sprijinirea persoanelor în vârstă, într-un adăpost pentru animale sau într-un centru destinat persoanelor fără adăpost. Multe organizații caritabile au nevoie de ajutor în această perioadă a anului și sunt deschide la colaborări.

4. Încearcă sporturile de iarnă – Patinajul sau schiatul sunt sporturi excelente în anotimpul rece de iarnă. Multe orașe au patinoare exterioare și chiar interioare în timpul sezonului de Crăciun, dar dacă preferi schiatul, atunci e momentul potrivit să faci bagajul, să-ți iei un termos cu ceai sau ciocolată caldă și să te pui în mișcare. Nu te teme, până și cei mari schiori au luat câteva căzături la start de drum.

5. Gătește – E imposibil să ne gândim la sărbătorile de iarnă fără să ne treacă prin gând mâncărurile tradiționale din această perioadă, precum sarmalele, piftia, salata de boeuf sau cozonacul. Preparate pe care le poți pregăti chiar tu cu răbdare, chiar dacă par dificil de realizat la prima vedere. Poate fi chiar și o activitate haioasă dacă o faceți în cuplu.

6. Căutarea cadoului de Crăciun – Denumit Christmas Treasure Hunt, acest joc va stârni cu siguranță multe zâmbete, fie că-l jucați în familie sau cu gașca de prieteni. Iată cum funcționează: În loc să oferiți fiecărui membru al familiei un cadou pe care să îl deschidă în ajunul Crăciunului, faceți-i să-și caute cadourile. Ascundeți câte un cadou pentru fiecare membru al familiei, apoi veniți cu o serie de indicii pentru a-i ajuta să-și găsească darurile. Din indiciu în indiciu, cadoul ajunge să fie găsit în cele din urmă. Poți veni cu indicii rimate, să amesteci literele pentru a face indiciile mai dificile, să utilizezi criptograme sau poți scrie indicii într-o limbă străină.

7. Ascultă colinde sau muzică de Crăciun – Este singura perioada a anului în care asculți aceste melodii așa că poți profita la maxim pe toată durata lunii decembrie, mai ales că multe te duc cu mintea la festivități. “‘O Holy Night”, “Let It Snow”, “I’ll Be Home for Christmas” sau “White Christmas” sunt doar câteva melodii care te vor introduce în spiritul sărbătorilor de iarnă și te vor liniști. Iar dacă preferi colindele românești, atunci Ștefan Hrușcă nu te va dezamăgi, cu „Deschide ușa, creștine”, „O, ce veste minunată”, „linu-i lin” sau „Aseară pe-nserate”.

8. Impodobește bradul cu o temă – Împodobirea bradului este întodeauna distractivă, dar poate fi și mai plăcută atunci când ai o temă. Ideile pentru pomii de Crăciun tematici sunt nesfârșite, dar dacă duci lipsă de idei îți prezentăm câteva:
– o temă clasică, cu globuri sub formă de îngerași sau fulgi de zăpadă;
– dacă ai copii, poți încerca o temă cu personaje dintr-un film cu super-eroi;
– dacă ești pasionat de filmele lui Tim Burton, atunci poți crea un copac tematic „The Nightmare Before Christmas”;
– dacă iubești plaja și mare, poți orna bradul cu scoici și ornamente cu nisip.

(Advertorial)

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here