Primăria Sânmartin: performanțe care le depășesc pe cele din Oradea!

0
1291
Sursa foto: romania.europalibera.org

Primăria Sânmartin a reușit să depășească performanțele Primăriei Oradea, reușind să atragă cele mai multe finanțări europene.

În cadrul unui interviu acordat celor de la BihorNews la începutul lui 2020, primarul social-democrat Cristian Laza, declara că ambiția sa și a echipei sale este aceea de a face din Sânmartin „o comună cu adevărat europeană”.

Într-o conferință de presă susținută luni, 18 ianuarie, (VIDEO), tânărul edil a vorbit și despre faptul că Sânmartinul a reușit, ca administrație locală, să atragă cele mai multe fonduri europene din toată țara!

Cristian Laza a declarat că pentru reabilitarea blocurilor din comună, administrația sa a demarat de mai bine de doi ani un program care a adus foarte multe beneficii cetățenilor și bugetului local. Având ca obiectiv și reducerea costurilor dar și controlul calității lucrărilor, primarul a înfiinţat o societate în subordinea Consiliului Local care se concentrează exclusiv pe izolarea blocurilor.

„Eu cred că a fost o reţetă câştigătoare pentru că, pe de o parte, nu am mai fost nevoiţi să stăm luni sau ani în licitaţii publice, mai ales că firmele de construcţii nu se înghesuie la asemenea lucrări, migăloase, din care nu câştigă foarte mulţi bani. Motiv pentru care am luat această decizie şi iată rezultatele. Dorim ca până la finele mandatului meu să finalizăm reabilitarea tuturor celor 36 de blocuri din comuna Sânmartin şi eu sper că vom şi reuşi să le izolăm şi pe cele 26 care mai rămân, în aceşti patru ani, având în vedere că am finalizat zece în doi ani“, a declarat Cristian Laza.

În acest moment, din 36 de blocuri s-a reuşit reabilitarea a zece dintre ele, opt finalizate şi două în curs de finalizare, la costuri relativ mici: un bloc cu 20 de apartamente a fost reabilitat termic cu suma de aproximativ 290.000 de lei, contribuţia cetățenilor fiind de 10%.

Procentul este de aproape trei ori mai mic decât cel plătit de orădeni, unde contribuția proprie este de 27%! Mai mult, reabilitarea termică a costat cu 60% mai puțin decât a plătit Primăria Oradea, în condițiile în care la Oradea, dat fiind numărul mult mai mare de blocuri, s-ar fi putut negocia un preț mult mai bun. Nu s-a putut însă, ori nu s-a dorit…

Până la finalul mandatului, promite Cristian Laza, toate blocurile din Sânmartin vor fi reabilitate termic.

Sursa aici

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here