WhatsApp a anunțat amânarea aplicării noilor politici de confidențialitate, prin care obligă utilizatorii să-și împartă datele cu Facebook

0
764
Sursa foto: capital.ro

WhatsApp a anunțat că vor amâna aplicarea noilor politici de confidențialitate, alarmați de exodul utilizatorilor către alte platforme similare.

WhatsApp a decis să întârzie aplicarea noilor politici de confidențialitate care deschid accesul către Facebook la datele utilizatorilor, alarmați fiind de numărul mare de utilizatori care migreză spre alte platforme private. Această decizie presupune că cei care nu vor da curs solicitărilor Facebook cu privire la datele din Whatsapp, nu vor rămâne cu accesul blocat în rețeaua WhatsApp.

Inițial, WhatsApp și-a informat cei 2 miliarde de utilizatori că își va actualiza termenii și politica de confidențialitate, lăsând-ui să aleagă între acceptarea noilor condiții și pierderea accesului pe platforma de socializare. Fără a renunța la planul său de a monetiza WhatsApp prin valorificarea informațiilor colectate despre utilizatori, Facebook a decis amânarea termenului lăsat pentru aplicarea noilor politici de confidențialitate, derulând între timp campanii mediatice menite să schimbe opinia publicului asupra acestui subiect.

Astfel că Facebook nu va mai suspenda sau șterge pe data de 8 februarie conturile WhatsApp ale căror deținători nu sunt de acord cu noii termeni de utilizare și politica de confidențialitate. În schimb, potrivit celor de la Facebook, vor aștepta ca „oamenii să studieze noile politici în ritmul lor, înainte ca noi opțiuni de business să fie disponibile pe 15 mai”.

WhatsApp precizează într-o postare făcută pe contul oficial de Twitter că nici sub noul acord de utilizare administratorii platformei nu vor avea acces la comunicațiile private ale utilizatorilor. Astfel, Facebook „va continua să protejeze mesajele private folosind criptare end-to-end”. Nici WhatsApp și nici Facebook nu vor putea accesa conversații audio, informații despre locație sau documenta interacțiunile cu alți utilizatori ai platformei de mesagerie.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here